USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Польща планує спростити умови для українських заробітчан: що і як зміниться

4 Січня 2022 10:50
У Польщі хочуть спростити правила прийому на роботу українських заробітчан. Зокрема, простіше стане отримати дозвільні документи на роботу в країні – тепер їх видаватимуть терміном на два роки.

Про це розповіла Кароліна Шлешинська, віцепрезидентка компанії Gremi Personal, яка займається міжнародним працевлаштуванням, передає «Сегодня».

Наразі такий документ видають лише на шість місяців на рік. При цьому наступний дозвіл можна отримати через пів року, а річний дозвіл на роботу слід чекати до п’яти місяців.

Нові правила набудуть чинності після того, як зміни до закону про іноземців підпише президент Польщі Анджей Дуда, їх уже ухвалив Сейм.

Шлешинська наголосила, що такі зміни дадуть більше можливостей для стабільної та високооплачуваної роботи в Польщі за умови гарного володіння польською мовою. Крім цього, це означатиме менше бюрократії при оформленні документів, а отже буде менше стресу.

Також в країні планують спростити надання посвідки на проживання. У Польщі це називається карта побуту. Після того, як зміни до закону набудуть чинності, українцям не потрібно буде надавати договір оренди на житло. Як зазначила експертка, насамперед це спростить життя тим, хто живе, наприклад, у хостелі.

Як повідомляли раніше, у Польщі вже цього тижня планують посилити коронавірусні обмеження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 4 Січня 2022 11:07
Уявляю, що там буде, коли наш народ масово рине туди.
444 Показати IP 4 Січня 2022 12:19
польським поліцейським роботи добавиться: наші навчать поляків пити, красти, битися, їздити без правил машинами як це роблять вдома і т.д. В 2000-х поляки в нас гостювали - то були якісь слабенькі, по пару стопок випили і їх вже розвезло, а наші чоловіки більш як по півлітри на брата - і нічого були...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus