USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.00

Польща розмістить військову вертолітну базу неподалік «Ягодина»

25 Березня 2024 18:52
Польща, реагуючи на постійні зальоти російських ракет в її повітряний простір, створить постійну вертолітну базу у місті Свідник Люблінського воєводства, що неподалік кордону з Україною.

Про це повідомляє Міноборони Польщі.

Як зазначив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, 25 березня в аеропорту Любліна було підписано лист про наміри між Міністерством національної оборони та містом Люблін, Люблінським воєводством та Люблінським аеропортом у зв’язку із запланованим розміщенням постійної вертолітної авіаційної бази Сухопутних військ у Свіднику, яка обслуговуватиме потреби Збройних сил Польщі.

Косіняк-Камиш зазначив, що територія бази становитиме 100 гектарів, тут постійно дислокуватимуться гелікоптери Сухопутних військ, а також навчатимуться військові льотчики. Також підкреслив, що створення цієї авіабази буде суттєвим посиленням східного флангу НАТО.

Свідник – місто в східній Польщі, адміністративний центр Свідницького повіту Люблінського воєводства. Розташоване за 90 км від пункту перетину кордону з Україною «Дорогуськ–Ягодин».

У місті розташований вертолітний завод WSK PZL Świdnik, а також аеропорт Любліна. Зауважимо, аеропорт Любліна є відносно новим летовищем, збудованим у 2012 році.

24 березня ракета РФ залетіла в Польщу. Там пояснили, що не збивали російську ракету, оскільки це становило б ризик для місцевих жителів.

Читати ще: На Волині вночі знищили ворожу повітряну ціль

Згодом У Польщі оголосили про намір посилити присутність своїх військ на сході – зокрема, у прикордонних районах із Білоруссю, Росією, Литвою та Україною. У Міноборони Польщі заявили, що це буде «постійна присутність» і що відповідні заходи спрямовані на стримування «потенційних ворожих нападів і атак».

Як інформували, у польському суспільстві поступово починає зростати підтримка ідеї щодо можливої участі польських військ у війні в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 25 Березня 2024 19:44
Правильно. А то росiйськи ракетки залiтають i повертаються,а та будут МАТИ куди летiти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus