USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Польща з 1 грудня запроваджує «кризові» обмеження через штам Omicron

29 Листопада 2021 19:18
Польща з 1 грудня запроваджує нові «кризові» COVID-обмеження через появу нової мутації коронавірусу типу «Омікрон».

Як повідомив глава МОЗ Польщі Адам Недзельський, йдеться про збільшення терміну карантину для невакцинованих осіб з-за меж ЄС, передусім з країн півдня Африки, а також обмеження кількості невакцинованих людей у публічних місцях, передає Укрінформ.

Міністр зазначив, що згідно з рекомендаціями Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC) у Польщі вводиться заборона на авіаперельоти до семи країн Африки (Ботсвана, Лесото, Мозамбік, Намібія, ПАР, Зімбабве, Есватіні).

Читати ще: Лікарка назвала симптоми зараження штамом Омікрон

«Особи, які повертатимуться з цих країн, незалежно від шляхів повернення, матимуть подовжений карантин до 14-ти днів без можливості його швидшого завершення», – повідомив Недзельський.

Крім того, Польща подовжує з 10-ти до 14-ти днів термін карантину для осіб, які подорожують до Польщі з країн з-за меж Шенгенської зони (зокрема, і з України).

Звільнення з карантину для осіб, які прибувають з-за меж Шенгенської зони, відбуватиметься після 8 днів і отримання негативного тесту на коронавірус.

Як зауважив міністр, карантин не стосуватиметься осіб, які вакцинувалися проти COVID-19 вакцинами, які допущено в ЄС (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson).

Водночас у готельно-ресторанній сфері, театрах, кінотеатрах, басейнах обмежується кількість зайнятих місць із нинішніх 75% до 50%.

На спортивних подіях відтепер замість 500 зможуть перебувати 250 осіб.

На масових сімейних подіях, наприклад, весіллях, ліміт знижується із 150 до 100 осіб.

Натомість у спортзалах і фітнес-клубах відтепер завантаженість має становити: одна особа на 10 кв метрів, а не 15 кв м, як нині.

Обмеження вводяться з 1 до 17 грудня.

Як повідомляли, Україна вводить самоізоляцію для громадян при в'їзді через штам «Омікрон»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Листопада 2021 19:48
Вірус приїде саме 1 грудня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus