USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Польське консульство готує відповідь на звернення голови Волиньради щодо контрабанди

19 Квітня 2018 17:28
Представники Волинської обласної ради, як і представники консульства Польщі в Луцьку та Волинської митниці ДФС готові співпрацювати, аби побороти контрабанду та інші порушення, присутні на волинській митниці. Для цього, як зазначається, питання потрібно вирішувати на рівні міжурядової, польсько-української угоди.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 19 квітня.

Нагадаємо, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця звернувся до Генерального консула Республіки Польща в Луцьку Вєслава Мазура з пропозицією об’єднати зусилля в боротьбі з контрабандою на волинській митниці. Для цього він пропонує забезпечити спільний доступ до польських митних баз, аби мати достовірну інформацію щодо товарів, які ввозять в Україну, а також створити спільну групу фахівців із представників обох держав, що займатиметься подоланням корупційних схем.

Йдеться, зокрема, про збільшення надходження коштів за рахунок податків до бюджетів і притягнення до відповідальності осіб, які сприяють поширенню контрабанди та виникненню інших порушень.

Голова комісії Валерій Курстак наголосив, що потрібно разом, спільно з Польщею, вирішувати питання конструктивно, а не шукати винну особу, яку було би покарано напоказ. На думку депутата, необхідно підготувати спільне звернення до Кабміну, адже «сильна митниця – сильна держава».
З боку Волинської митниці ДФС підкреслили, що обмін інформацією існував між польською та українською митницями до періоду вступу Польщі в ЄС, відколи в сусідній країні почали діяти європейські стандарти, відповідно до яких є обмеження щодо обміну персональними даними.

«Митниця – це державний орган, тому все, що буде прийнято на рівні держави, ми будемо виконувати», – сказала тимчасово виконувач обов’язків керівника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець, зазначаючи, що відповідні рішення, які пропонує запровадити голова Волиньради, потрібно узгодити на рівні уряду.
«Митниця відкрита, ми готові співпрацювати в питанні обміну даними… Це питання міжурядової угоди. Якщо така буде прийнята, ми зі сторони митниці тільки подякуємо», – додала Тетяна Кравець.

Як зазначив консул Генерального консульства РП у Луцьку Марек Запур, у нього немає поки жодної офіційної інформації від польської сторони. Консул, однак, підкреслив, що консульство не уповноважене вирішувати такі питання, які були підняті в зверненні.
«Ми отримали лист. Відповідь уже готується, її надішлють на адресу обласної ради… Незважаючи на те, що ми не уповноважені вирішувати ці питання, ми готові завжди допомагати», – зауважив Марек Запур і додав, що, аби вирішити проблеми пунктів пропуску, ініціативи лише польської сторони замало, адже потрібні спільні зважені дії.

Депутати підтримали звернення голови облради до консульства та запропонували створити спільну комісію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 19 Квітня 2018 17:52
А давайте Конульству поставимо вимогу, щобв них помінялися всі міністри і перевибори організували.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus