USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Польські фермери оголосили про новий страйк і блокаду кордону з Україною

2 Лютого 2024 13:57
Польські фермери оголосили про новий загальнонаціональний страйк. Вони планують з 9 лютого до 10 березня блокувати всі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також дороги й автомагістралі по всій країні.

Ініціатором виступила незалежна профспілка фермерів «Солідарність», пише Бабель.

«Наше терпіння скінчилося. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року неприйнятна для всієї нашої аграрної спільноти», – йдеться у заяві.

Фермери називають своє рішення вимушеним, бо їх не вдовольняє «пасивність польської влади та декларації про співпрацю з Європейською комісією та заяви про дотримання всіх рішень ЄК щодо імпорту сільськогосподарської продукції та продуктів харчування з України».

Читати ще: Єврокомісія відмовилася повертати мито на українське зерно

31 січня Європейська комісія офіційно запропонувала продовжити на рік, до середини 2025 року, безмитний режим для експорту з України. Проте він буде не такий ліберальний, як попередні два роки, і враховує особливості фермерів ЄС. Нові автономні торговельні заходи фактично передбачають запровадження квот на найчутливіші продукти – мʼясо птиці, яйця і цукор. Якщо імпорт цих продуктів перевищить середньорічні обсяги імпорту за 2022 і 2023 роки, на них введуть мита. Пропозицію Єврокомісії мають розглянути Європейський парламент та Рада ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатолій Показати IP 2 Лютого 2024 15:24
як 20 років поляки возили до нас картоплю і збивали нам ціну то казали що так треба бо ми хочем в євросоюз а зараз одним словом засранці
Клава.. Показати IP 3 Лютого 2024 05:38
мля, а де суди, де компенсації за минулі втрати ? прокурори мешкають в первіснообщинному ладі ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus