USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Польські танки PT-91 Twardy вже в Україні

25 Липня 2022 13:20
Польща передала Україні партію танків PT-91 Twardy.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Також цю інформацію підтвердив прес-секретар Міноборони Польщі Кшиштоф Платек. Однак точна кількість танків та додаткових деталей чергового траншу не озвучується, інформує ТСН.

"Дефіцит у понад 200 танків Т-72 і певної кількості танків PT-91 буде покритий повністю, навіть з надлишком, тому що це танки набагато більш високого, більш якісного рівня", – сказав Платек.

Особливості PT-91 Twardy

Треба враховувати, що абсолютна більшість PT-91 Twardy не створювались з нуля, а є прямою модернізацією Т-72 із заміною систем, ремоторизацією та посиленням бронювання, повідомляє УНІАН.

Також сам танк Т-72, особливо у версії для країн Варшавського договору, має гіршу броню ніж танки, які вироблялись для армії СРСР. А динамічний захист не додає захищеності проти основного танкового боєприпасу - підкаліберного снаряда. Цікаво, що Польща навіть розглядалась можливість посилення і протиснарядного бронювання, але вартість цих робіт, а також обмеження можливостей підвіски машини не дали реалізувати її.

Водночас версія PT-91 Twardy, у прямому порівнянні, значно краща за вже передані Т-72М, а також югославської версії Т-72 - М-82, які постачаються до України.

Характеристики PT-91 Twardy

Екіпаж: 3 людини

Калібр гармати: 125 мм

Вага: 46 тонн

Двигун: 850 к. с.

Питома потужність: 18,47 к. с. / т

Максимальна швидкість: 60 км / год
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus