USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Поляки хочуть зробити Луцьк «столицею кіно»

20 Вересня 2011 11:09
Впродовж трьох днів, з 23 по 25 вересня, у Луцьку відбуватиметься польсько-український кінофестиваль «Бо!» – волинянам показуватимуть кінострічки, зняті польськими режисерами.

Про це організатори дійства розповідали у понеділок, 19 вересня, на прес-конференції.

Цей кінофестиваль організатори називають мандрівним, адже він матиме саме такий оригінальний формат.

Стартує фестиваль у Луцьку, але надалі проводитиметься у інших українських містах. Захід паралельно відбуватиметься в Україні та Польщі. У нас показуватимуть здебільшого польські фільми, поляків же знайомитимуть зі здобутками українських кіношників.

Польські та українські кінематографісти вирішили започаткувати такий фестиваль задля розширення взаємної співпраці у кіноіндустрії. До того ж на меті у організаторів – ознайомити глядачів обох країн з кінематографом сусідів.

Впродовж триденного дійства волинські глядачі зможуть подивитись близько десятка повнометражних польських фільмів, що стали подіями у наших сусідів, а також низку найцікавіших робіт українських кінематографістів останніх років.

Покази фільмів відбуватимуться переважно у луцьких кінотеатрах – у «Промені» та «Адреналіні». Вартість квитків буде традиційною для цих закладів.

Для тих, хто не знає польської мови, організатори подбали і про україномовні субтитри. Хоча подивитись фільми можна буде і виключно мовою оригіналу – у Палаці культури Луцька.
У програмі фестивалю також – два збірники польської анімації для дітей і дорослих, низка документальних робіт, фотовиставки та зустрічі зі знімальними групами фільмів.

«У мене така мрія, щоб Луцьк став столицею польського та українського кіно», – висловився під час прес-конференції один з організаторів дійства, польський режисер Анджей Кемпінські.

«Луцьк може бути не лише столицею для кіно, а й для українсько-польської культури загалом», – додав він.

Довідково:

Польсько-український мандрівний кінофестиваль «Бо!» відбуватиметься за сприяння Польського кіноінституту та Державного агентства з питань кіно України. Підтримуватиме захід і Луцька міська рада. Інформаційні партнери фестивалю – Волинська ОДТРК та двотижневик «Монітор Волинський».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Луцьк Показати IP 20 Вересня 2011 11:27
"Столицею"польського кіно, бо українського кіно не існує: все заполонено російським ширвжитком... Пояснюється все це тим, що на це існує попит самих українців, отже українці визнають себе частиною російської культури.
adams Показати IP 20 Вересня 2011 12:30
Столицею кіно??? Тоді збудуйте гарний кінотеатр, який би відповідав усім вимогам "Столиці"...
Александр Показати IP 20 Вересня 2011 12:39
Ну я б не сказал за серьезный успех польского тоже. Хотя, конечно, "Огнем и мечом", "Ва-банк" и "Секс-миссия" - это не "Молитва за Гетьмана Мазепу" и не "Штольня", конечно
VSC до Александр Показати IP 20 Вересня 2011 15:02
И вы и я не смотрели весь репертуар польского кино. А то получается, "Пастернака не читал, но осуждаю."
Люба Показати IP 29 Вересня 2011 13:50
Давайте мера виберемо поляка. Може накінець наведе порядок в місті? А то сидять наші охламони і чухають попрілі яйця, роботи від них ніякої. Вчора впала біля ТТС на тротуарі і збила повністю два коліна. Ви бачили в якому стані тротуар, один гострий щебінь і дрібні ямки. Проклинала всіх - від Романюка до Кубіцького. Щоб ви все своє життя падали головою вниз. Зробіть тротуар, падлюки, бо звернуся до поляків!!!
Лучанка Показати IP 29 Вересня 2011 13:52
Багато тротуарів в жахливому стані, пройти не можна бо коле через підошви. Владі байдуже!
Федір Показати IP 29 Вересня 2011 13:54
Погані тротуари це ж антикваріат для польського кіно:))) Ви що не зрозуміли? Це ж архітектурна спадщина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus