USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Помер Георгій Данелія, режисер фільмів «Міміно» і «Кін-дза-дза»

4 Квітня 2019 15:07
У віці 88 років після тривалої хвороби помер радянський і російський кінорежисер Георгій Данелія.

Про це «Новой газете» повідомила сім’я режисера.

Георгія Данелію госпіталізували через запалення легенів в лютому. Він потрапив в реанімацію, лікарі тимчасово ввели його у штучну кому, щоб стабілізувати дихання.

Георгій Данелія народився у Тифлісі 25 серпня 1930 року, але вже через рік його сім’я переїхала в Москву. У 50-х роках він закінчив Московський архітектурний інститут і працював архітектором в Інституті проектування міст.

У 1959 році Данелія закінчив Вищі режисерські курси при «Мосфільмі» в майстерні Михайла Калатозова, після яких почав працювати в кіностудії режисером-постановником.

У 1960 році вийшла його дебютна картина «Серьожа» за однойменною повістю Віри Панової. Фільму присудили Гран-прі на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах.
Популярність прийшла до режисера в 1964 році після виходу ліричної комедії «Я крокую по Москві». Серед інших його кіноробіт – «Тридцять три», «Не горюй!», «Зовсім пропащий!», «Афоня», «Міміно» і «Кін-дза-дза».

Данелія виступив сценаристом більшості своїх фільмів, а також співавтором сценаріїв таких кінокартин, як «Джентельмени удачі», «Француз» і «Привіт від Чарлі Трубача». Він також знявся в епізодичних ролях в декількох фільмах.

Георгій Данелія є заслуженим діячем мистецтв РРФСР (1965), народним артистом СРСР (1989), лауреатом Державної премії СРСР (1978, за фільм «Міміно») та інших численних нагород. У 2002 і 2010 роках кінорежисерові дали орден «За заслуги перед Вітчизною» третього і другого ступеня відповідно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кіношка Показати IP 4 Квітня 2019 18:59
Шкода, така легенда відійшла...((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus