USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Помер художник та ілюстратор «Барвінка» і «Малятка» Олександр Міхнушов

7 Червня 2023 19:31
У віці 67 років помер український художник-ілюстратор, графік і карикатурист Олександр Міхнушов. Зокрема, він малював для журналів «Барвінок» і «Малятко».

Про смерть художника повідомила палеогеографиня Наталя Герасименко у Facebook.

«Моє покоління втрачає найкращих. Вчора пішов Саша Міхнушов. Дуже сумно! Пам’ятаю його у 80-і молодим художником-графіком, редактором журналу «Барвінок». В ті часи ми, молоді ілюстратори, тільки починали свій творчий шлях», – написала Гермасименко.

«Саша був для нас недосяжною вершиною і вже тоді неперевершеним майстром в ілюстрації. Всі ми підпали під його вплив і намагалися копіювати його стиль. Але це було неможливо, тому що він однаково сильно малював у різних стилях, залишаючись при цьому собою. Одночасно, ми навчались у нього техніці. У цьому він був Генієм! Спочивай з миром, Майстре! Світла пам’ять!» – йдеться у повідомленні.
Олександр Міхнушов народився 24 жовтня 1955 року. Він отримав освіту архітектора, але все життя присвятив книжковій графіці.

У 2010 році він став переможцем конкурсу ім. Валерія Зелінського Карикатура в українській пресі. Його карикатури публікував журнал «Перець».

У 1970−1980- роках працював художнім редактором дитячого журналу «Барвінок». Пізніше ілюстрував дитячі журнали «Однокласник» і «Малятко».
Міхнушов також співпрацював із видавництвами Веселка, Радянська школа, Молодь, Коник. Для останнього він оформив два томи пригодницького-фантастичного роману Сергія Оксеника Лісом, небом, водою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus