USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Помер відомий український художник Олександр Ройтбурд

8 Серпня 2021 09:54
У неділю, 8 серпня, пішов з життя відомий український художник та директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд. Йому було 59 років.

Про це у Facebook повідомив співробітник музею Кирило Ліпатов, але згодом він видалив пост. Інформацію про смерть художника OBOZREVATEL підтвердили в самій установі.

Причину смерті Ройтбурда Ліпатов не назвав, проте відомо, що в останні роки життя у художника були проблеми зі здоров’ям.
В останньому своєму інтерв’ю виданню «Бабель» діяч культури розповідав, що він погано спить і ходить. На фото було помітно, що він сильно схуд і змінився зовні. Художник погодився лише на два знімки.
У Facebook Надія Ложкіна, яка назвала художника другом сім’ї, повідомила, що його смерть могла бути спричинена коронавірусом.

«Саша Ройтбурд помер...не можу повірити і прийти в себе – він був другом нашої сім’ї, а з Алісою дружив 20 років...проклятий ковід», – написала вона.
У мережі відреагували на трагічну новину. Багато хто з українців був шокований смертю Олександра Ройтбурда, люди писали про те, що ця інформація «не вкладається у них в голові».

Головний редактор «Бабеля» Євген Спірін написав в Facebook, що протягом чотирьох років художник «воював» з місцевими депутатами від ОПЗЖ і зміг довести, що він – справжній керівник Одеського художнього музею.

«Це, мабуть, один з кращих музеїв України. На фото Саша посміхається, але в житті він уже не посміхався. Саша зробив музей, а музей зробив Сашу. Ройтбурда більше немає», – додав Спірін.

«Саша... дорогий...як гірко...Царства небесного...», «Велика втрата», – писали користувачі.


Що відомо про Ройтбурда

Він народився в Одесі 14 жовтня 1961 року. Закінчив художньо-графічний факультет Одеського педагогічного інституту, жив і працював як в рідному місті, так і в Києві.

У 2014 році брав участь в конгресі «Україна – Росія: діалог», а в 2018 він став одним із тих, хто підтримав відкритого листа діячів культури до режисера Олега Сенцова, який тоді перебував в ув’язненні в Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus