USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Понад 30 затриманих: Італія і Німеччина провели масштабну операцію проти мафії

5 Травня 2021 16:17
У межах спільного італійсько-німецького розслідування проти найпотужнішого мафіозного клану Ндрангета затримали 31 особу. Зловмисників звинувачують в незаконному обороті наркотиків, ухилені від сплати податків тощо.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Associated Press.

За даними Європолу і Євроюсту, в операції взяли участь понад 800 співробітників поліції і податкових органів. Залучені правоохоронці були і з Німеччини, і з Італії.

«Експерти з обох країн сформували спільну команду для розслідування справи. Вона ускладнювалася через зашифровані телефонні системи, які підозрювані використовували для зв’язку», – йдеться у повідомленні.

Прокурор Італії щодо боротьби з мафією Федеріко Каф’єро де Рахо заявив, що розслідування в Турині підтвердило, що Ндрангета глибоко проникла в легітимну економіку.

Відомо, що підозрювані відмивали доходи від продажу кокаїну на підставних підприємствах. Мовиться про ресторани, сервіси з продажу автомобілів та підприємства з імпорту та експорту продуктів харчування.

Головний прокурор у німецькій Констанці Йоганнес-Георг Рот розповів, що правоохоронці виявили великомасштабне систематичне ухилення від сплати податків італійськими піцеріями і ресторанами по всій Німеччині.

За його словами, ресторатори розробили цілу бізнес-модель, що включала імпорт італійських продуктів харчування і ухилення від сплати податків у Німеччині.

У заяві Європолу та Євроюсту мовиться про те, що у зловмисників вилучили сотні тисяч євро, а також зброю, кокаїн, два розкішних автомобілі і коштовності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus