USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Понад 500 тис. штрафу: на Волині викрили аграрія, який незаконно зберігав паливо

26 Листопада 2021 15:41
У Луцькому районі на території сільськогосподарського підприємства незаконно зберігали паливно-мастильні матеріали. Цей факт під час фактичної перевірки встановили працівники управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області.

Про це повідомляє сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Зокрема, волинські податківці спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань та Управління патрульної поліції у Волинській області, в рамках проведення цільових заходів з протидії кримінальним правопорушенням у сфері незаконного обігу пального, задокументували фактзберігання паливно-мастильних матеріалів без наявності відповідної ліцензії.

Такі дії підприємства порушують вимоги ст. 15 Закону України від 19.12.1995р. № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального».

Окрім того, платник не подав повідомлення за формою № 20-ОПП щодо наявного об’єкта оподаткування (рухомого, нерухомого майна), який використовувався при веденні господарської діяльності експлуатацію ємності, чим порушено п.22.1 ст.22, п.63.3 ст.63 Податкового кодексу України (із змінами та доповненнями) та п.8.4 розділу VIII Порядку обліку платників податків і зборів, затверджений наказом Міністерства фінансів України 09.12.2011 року № 1588 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 22.04.2014 року № 462), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14.05.2014 року за № 503/25280.

Вищеописані порушення встановлені за результатами проведеної працівниками управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області фактичної перевірки за місцем зберігання пального згаданим суб’єктом господарювання. Орієнтовна сума штрафних (фінансових) санкцій за результатами фактичної перевірки становить 501,0 тис. грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Трахтор Показати IP 26 Листопада 2021 16:27
Він торгував тим паливом? Ні. Скоріше зробив запаси щоб вижити! На перший раз могли попередити та встановити термін на виправлення казуса.
ПОЯСНЮ до Трахтор Показати IP 26 Листопада 2021 17:18
Це штраф за те, що у аграрія не було ліцензії на зберігання пального. Є такий документ, який придумала держава, і за відсутність такоЇ БУМАЖКИ штраф в 500 тис. ПОСОРОМИЛИСЯ Б ПИСАТИ ПРО ТАКІ "ДОСЯГНЕННЯ" НАШОЇ ГУ ДПС.
Тренер до Трахтор Показати IP 26 Листопада 2021 17:42
Ті хто торгують, знають табличку ділення з ким треба, і продовжують працювати , яскравий приклад заправка на Лідавській в Луцьку, шуму було....ізнову працюють....
Москаль Показати IP 26 Листопада 2021 16:48
А как фермерам без пального? Нашли кого наказать- кто на земле работает и этих проверяющих содержит своими налогами. В державе останутся одни проверяющие и пенсы.
Євромайдан Показати IP 26 Листопада 2021 19:56
То фермер не має права зберігати пмм, які використовує для своєї техніки? Він що, торгував ними? Ні? То йому тепер в бак трактора нас.....ти, щоб не порушувати нічого? Дебільна держава.
Віктор Олександрович Показати IP 26 Листопада 2021 20:18
Красунчики. Побороли Злочинця. Чомусь після таких новин хочеться плакати. Самі придумали те ліцензування, не безкоштовне звісно, щоб видерти останні гроші з простих аграріїв. На великий агрохолдинг, який належить "серйозній" людині - 100% носа не потикають, бо буде бо-бо. Звісно, люди заплатять ті кляті 500 тисяч, весною куплять соляру по 40 гривень, щоправда в кредит під шалені %%. Влітку буде погана погода - яка не сприятиме врожаю. Власник чи директор забухає і помре від інсульту, з таким щастям. Восени - пусті комори господарства. Банк забирає все за борги, і здає техніку на металобрухт. А зимою - хлібчик по 50 грн, бо пшеничка не наша, а європейська - якісна. Картопелька по 60, бо єгипетська. Часничок по 300, китайський. Яблучка по 100, польські. Влада звісно ж буде звинувачувати у всьому аграріїв. Великі агрохолдинги ціну не опустять, бо їх не змусиш, а малих фермерів, які створюють конкуренцію і збивають ціну уже не буде - вони вимруть як мамонти і динозаври. Тішить мене тільки те - що і оті поліцаї, і податківці, і їх мами, тати, дідусі, бабусі і дітки будуть жити ТУТ, і купуватимуть ті ж самі дорогі продукти, що й ми, прості смертні. Звісно в в нас гроші закінчаться швидше - і ми влаштуємо голодний бунт. Частина з нас загине, а от служаки загинуть усі - адже їх мало.
Трахтор до Віктор Олександрович Показати IP 26 Листопада 2021 23:28
З Трутнями у бджіл дещо простіше і справедливіше. Мед не носили, пилок не збипали - зимуйте там де гуляли. Хто з нашими ТРУТНЯМИ наведе лад як не ми самі?
Лучанка Показати IP 26 Листопада 2021 21:06
Піду заховаю свою каністру з бензином...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus