USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Понад 95 тисяч волинян у липні отримають перераховану пенсію

1 Липня 2022 18:07
З 1 липня більш як 95 тисяч волинян, у тому числі пенсіонери силових структур та відомств, автоматично отримають перераховану пенсію.

Про це Суспільному розповів начальник управління з питань виплат пенсій управління Пенсійного фонду в області Віктор Кривчук.

Перерахування відбудеться через підвищення прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Зі слів Віктора Кривчука, відповідно до цього збільшаться соціальні виплати та гарантовано зросте мінімальна пенсія.

«Особа, яка отримувала 1934 гривні, буде отримувати 2227 гривень: плюс 93 гривні. Далі в кожного підвищення індивідуальне. Перераховано надбавки за понаднормативний стаж, але, знову ж таки, для пенсіонерів, які не працюють і не провадять діяльність, що пов’язана із одержанням доходу», – зазначив посадовець.
Також зміниться мінімальний розмір пенсії шахтарів та зростуть надбавки для учасників бойових дій.

«Мінімальна пенсія шахтаря має становити не менш як три прожиткові мінімуми для осіб, які втратили працездатність. Перераховано виплати для учасників бойових дій, які стали особами з інвалідністю І, ІІ, ІІІ груп. Також буде надбавка, яка передбачена законом про донорство крові та її компонентів», – сказав Віктор Кривчук.
Читати ще: Зміни в Україні з 1 липня: пенсії, соцвиплати, допомога на дитину і комуналка

Як розповів пенсіонер з Луцька Павло Понамаренко з 35-річним стажем роботи, востаннє пенсію індексували на 100 гривень у березні цього року. Чоловік каже: чи стосуватиметься його перерахунок із 1 липня – не знає.
«Пенсія – навіть 100 доларів немає: 2732 гривні. Я весь час працював: і вантажником, і двірником, але видно, що то не рахують за людей. Чого вона така мала – не можу зрозуміти. Я не живу, а існую, ходжу в магазин, дивлюся, що дешевше. Дали 13 тисяч маминого паю і вже субсидію забрали», – обурюється пенсіонер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus