USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Понад сотня робіт: у Волиньраді – виставка «Лесиним шляхом»

15 Лютого 2021 19:08
У Волинській обласній раді відкрили виставку «Лесиним шляхом». До експозиції увійшли понад сто робіт, які майстри присвятили життєвому та творчому шляху Лесі Українки.

До слова, вже 25 лютого в Україні відзначатимуть 150-річчя від дня народження видатної української поетеси, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Лучанка Юлія Фень – художниця. На виставці, присвяченій 150-річчю від дня народження Лесі Українки, представлена її картина, на створення якої дівчину надихнула драма-феєрія «Лісова пісня».

«Леся Українка для мене – це натхнення, я черпаю з її віршів, з її творів натхнення», – ділиться художниця.

Читати ще: Вийшов сигнальний примірник 14-томника творів Лесі Українки

Організатор виставки Геннадій Сарапін розповідає: експозиція виставки складається з понад сотні робіт шістдесяти майстрів, зокрема малярів, різьбярів по дереву, фотохудожників, художників. Усі твори мистецтва присвячені Лесі Українці.
«Це вже нова традиція в державі. Тому що святкування дня народження Лесі Українки ми проводимо майже кожен рік, – коментує голова Волинського відділення Українського фонду культури Геннадій Сарапін. – Отак вся область і долучилась, тобто ті, хто розуміє значення Лесі Українки в сучасному світі».

Читати ще: Створювала власні тренди: улюблені модні образи Лесі Українки

На відкритті виставки розповідали вірші, знайомилися і, звичайно, оглядали доробки волинських митців. Присутні на виставці одноголосні: Лесі Українка – це наріжний камінь української культури.

Невдовзі експозицію, представлену в обласній раді, перенесуть у виставкові зали одного із музеїв, аби її могли оглянути усі охочі волиняни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus