USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порошенко переписав агрохолдинг «Укрпромінвест-Агро» на сина

9 Грудня 2019 15:33
Пʼятий президент України Петро Порошенко передав права власності на ТОВ «Укрпромінвест-Агро» старшому синові Олексію.

Власник «Укрпромінвест-Агро» змінився 31 жовтня цього року згідно з даними в системі «Опендатабот», пише Theбабель.

Олексій Порошенко став кінцевим бенефіціаром низки агропідприємств, що входять до складу групи «Укрпромінвест-Агро», серед яких – ТОВ «Правобережне», ТОВ «ВКХП № 2», ТОВ «ПК «Зоря Поділля», ТОВ «Мас – Агро», ТОВ Агрофірма «Іванківці», «Група Агропродінвест», ТОВ «Агрофірма Дніпроагролан».

«Укрпромінвест-Агро» – одне з найбільших сільськогосподарських підприємств України, що колись входило в ліквідовану групу «Укрпромінвест». Товариство засноване в 2002 році.

Агрохолдинг займається вирощуванням сільгоспкультур, виробництвом цукру, борошна, мʼясних і молочним тваринництвом. Цукровий бізнес групи представлений двома цукровими заводами, розташованими у Вінницькій області. За результатами 2018 року компанією «Укрпромінвест-агро» вироблено 292 тис. тонн цукру, що дозволило їй посісти третє місце серед виробників цього продукту у країні.
Порошенко продав 9,9174% акцій Міжнародного інвестиційного банку (МІБ) кондитерській компанії ЦЄКК («Центрально-Європейська кондитерська компанія»), бенефіціаром якої є його старший син Олексій.

7 листопада Центр протидії корупції повідомив, що Петро Порошенко переписав частину керуючої компанії Roshen на свого сина Олексія. Ще 20 травня Порошенко в декларації вказав себе власником і бенефіціаром «Центрально-Європейської кондитерської компанії», яка, крім іншого, керує корпорацією Roshen.

28 листопада Міжнародний інвестиційний банк (МІБ) повідомив, що ЦЄКК купила акції банку, але частка акцій не була вказана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волинянин Показати IP 9 Грудня 2019 16:05
і що?
999 Показати IP 9 Грудня 2019 16:07
Краще продав би Китаю чи Японії, а гроші які прийшли в Україну перевів у фонд дітям сиротам та дітям інвалідам. Думаю, що за такий шляхетний вчинок Петра Олексійовича Порошенка на тому світі господь зарахував би до еліти святих.
Ахаха Показати IP 9 Грудня 2019 16:19
на того сина якому тюльпана в д*пу встромляли?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus