USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На тлі розслідувань Порошенко почав перереєстровувати бізнес на сина

7 Листопада 2019 09:14
Колишній президент України і нардеп Петро Порошенко перереєстрував частину свого кондитерського бізнесу Roshen на старшого сина Олексія.

Про це свідчить інформація в публічних реєстрах, ідеться в проекті Центру протидії корупції «Відкритий реєстр національних публічних діячів», інформує ТСН.

Перед звільненням з посади президента Петро Порошенко 20 травня цього року у своїй декларації зазначав себе бенефіціарним власником ТОВ «Центрально-Європейська кондитерська компанія» (ЦЄКК) і залишався ним щонайменше до 1 жовтня. Ця компанія – одна з головних у структурі корпорації Roshen, бо вона є засновником низки інших підприємств.

Аналітики Центру протидії корупції виявили, що за станом на 6 листопада бенефіціаром компанії вже зазначений старший син експрезидента Олексій Порошенко. Це підтверджує Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Там вказано, що контроль над «ЦЄКК» перейшов до Порошенка-молодшого внаслідок отримання корпоративних прав на нідерландську Roshen Europe B.V., яка володіє 85% «ЦЄКК». Раніше Roshen Europe B.V. також належала Порошенку-старшому, згідно з його останньою декларацією.

Водночас бенефіціарний власник почав змінюватися й у тих компаніях, де ТОВ «ЦЄКК» є засновником. Зокрема, ТОВ «Рошен де люкс», ДП «КК «Рошен», ТОВ «Рошен-Волинь», ТОВ «Рошен Світ» та інші, які донедавна декларував Порошенко-старший. У них колишнього президента також замінив його син.

Петро Порошенко залишається бенефіціарним власником у низці інших підконтрольних «ЦЄКК» підприємств: ТОВ «Рошен-Столиця», ПРАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен».

Нещодавно Портнов повідомляв, що у 2015 році функціонери «Укроборонпрому», яких призначив Порошенко, вкрали у армії і перерахували на офшори на Маршалових островах понад 26 млн грн.

Раніше глава Держбюро розслідувань Роман Труба заявив, що проти колишнього президента України Петра Порошенка відкрито 11 кримінальних проваджень. Перед цим експрезидент запевняв, що не фігурує в жодному з них.

Раніше Труба заявляв, що загалом прізвище експрезидента фігурує у восьми кримінальних провадженнях, які веде Державне бюро розслідувань. Він не уточнював, про які справи йдеться, але журналісти припускають, що справи можуть стосуватися схеми «Роттердам+», корупції в енергетиці, обставин змін власників суднобудівного заводу «Кузня на Рибальському», телеканалу «Прямий» тощо. Сам політик вважав появу таких проваджень передвиборчою кампанією до Верховної Ради.
17 липня ДБР викликало Порошенка на допит, але політик не прийшов. Труба наголосив, що надалі ДБР має намір викликати повторно Порошенка на допит для проведенння слідчих дій. Експрезидент, за словами керівника відомства, має бути зацікавлений у тому, щоб дати показання, аби слідство було неупередженим і повним.

Уранці 19 липня детективи НАБУ та САП провели обшуки у приміщеннях ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», зокрема в спортивному клубі «5 елемент» (пов’язують із Порошенком та Кононенком). У НАБУ додали, що слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України, які у 2015-2018 рр, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами. Як повідомлялося раніше, компанія «Богдан Моторс» отримала півмільярда гривень за таємними контрактами на закупівлю вантажних і санітарних автомобілів, зроблених на китайському шасі.

25 липня Порошенко прийшов на допит до ДБР. Тоді на капот його авто застрибнув невідомий чоловік і став показувати непристойні жести. Порошенко приходив до Держбюро й напередодні, і хотів провести допит раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
? Показати IP 7 Листопада 2019 09:34
Так Порошенко шостий в списку, а як там перші пять?
ВАся Показати IP 7 Листопада 2019 09:42
Ну і??? А інші не так роблять???
Генетик Показати IP 7 Листопада 2019 13:18
Здається, що діти пішли в маму.
Ага Показати IP 7 Листопада 2019 14:36
А кошти викрадені янеком уже не хочуть повернути чи навіть і не збирались???
До Аги Показати IP 7 Листопада 2019 14:53
А Ви впевнені, що Яник стільки крав? Шапки, може десь ложки на фуршеті... Робкій ділєтант.
Ага до До Аги Показати IP 7 Листопада 2019 17:32
Думаю,що яника оклеветали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus