USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко створив мережу для підкупу виборців

3 Лютого 2019 20:19
Петро Порошенко, який 3 лютого подав документи в ЦВК, вочевидь, планує купувати голоси виборців на весняних виборах Президента України 2019 року. Так до рук журналістів потрапили інструкції та повний пакет документів, які отримують «однодумці» Порошенка на території Західної України, йдеться у матеріалі порталу Infoscope.

У Волинській області, зокрема в місті Луцьку у період з 28 січня по 1 лютого 2019 р люди, які раніше заповнювали «анкету однодумця», на свої поштові адреси отримали персональні листи, куди вкладені були – лист-інструкція для однодумця; інформативний лист (з унікальним номерним ідентифікатором) з описом: номер агітатора (який до цього був «однодумцем»), номер сектора (території) відповідальності із зазначенням назв вулиць і адрес і зазначенням сумарного числа осіб проживає на території відведеного «сектора» ( 31 адреса – 68 осіб, в конкретному прикладі); Персональна ID-картка з QR-кодом – ідентифікатором агітатора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПІДКУП ВИБОРЦІВ? ЯК У ЛУЦЬКУ ПРАЦЮЄ СХЕМА АГІТАЦІЇ ЗА ПОРОШЕНКА ПІД ВИГЛЯДОМ ОПИТУВАННЯ



Стає зрозумілим, що передвиборча кампанія Порошенка включає прямий підкуп виборців методом формування мережі «однодумців». Як виглядає ця схема?

Спочатку підготували команду агітаторів, які надали свої особисті дані (П.І.Б., адреса прописки та проживання, паспортні дані тощо) до реєстру штабу БПП. За це вони отримали пластикову ID-картку, яку можна активувати за допомогою смс-коду, та 500 гривень заохочення. Це вже стає гарантією того, що агітатори напевно проголосують за Порошенка.



Далі згідно з інструкцією агітатори спілкуються з мешканцями (потенційними виборцями) на ввіреній ним території Західної України. Головне завдання агітатора – назбирати ще якомога більше охочих надати свої персональні дані до реєстру штабу, отримати персональну пластикову картку та 400 гривень. За кожного нового «однодумця» той, хто його привів, отримує додаткові 100 грн, а якщо той проголосує за Порошенка на виборах – ще 300 грн.



Кожен, хто записався в «команду» може теж приводити людей. Таким чином, формується ціла мережа «однодумців», які за гроші не тільки проголосують за діючого Президента, а й самі підкуплять ще декілька виборців.



Контроль за тим, що куплений виборець проголосував за того, кого треба, здійснюється шляхом фото фіксації бюлетеня та ID-картки. Дані надсилаються до штабу. Завдяки реєстру сформованої мережі автоматично підраховуються суми грошових винагород кожному «однодумцю». Немає сумнівів звідки беруться всі ці суми для виплат – з державного бюджету, адже президент має до нього прямий доступ.

Нагадаємо, в державний бюджет на 2019 рік заклали мільярд гривень для не державного, президентського фонду Порошенка. На думку думку багатьох політиків, це схоже на фінансування передвиборчої кампанії президента за рахунок платників податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Навуходоносор Показати IP 3 Лютого 2019 21:21
Ничего нового барыжное окружение не придумало, задействована известная схема, многократно испытанный политическими наперсточниками всех мастей "лохотрон" - сетевой маркетинг. Только лохами в конечном счете окажутся не только те, кто продаст свой голос за 30 сребренников, но и сами так называемые агитаторы - после выборов они вместо обещанных остальных денег уж точно получат дырку от бублика. А на этом "кидалово" ворьё, которое будет сидеть на самом верху пирамиды и распределять эти деньги по регионам, украдет 99% всей суммы, выделенной на подкуп избирателей, затем эти сотни миллионов бюджетных гривен проконвертирует через конвертцентры в "зеленые" и выведет все в офшоры. Самое удивительное в том, что о таких схемах знают западные кураторы Украины, но ничего не делают для предотвращения офшорных преступлений, наоборот, даже поощряют их. Ибо они знают, что в конечном счете украденные у каждого из нас деньги работают на их экономики и при попытке их изъять в любой момент они их заберут, обвинив хозяев денег в незаконном обогащении. Так что в определенном смысле и наши коррупционеры тоже лохи, только более крупного масштаба. Они наивно полагают, что наворовав эти кровавые миллионы, обеспечат себе спокойную жизнь. Но как сказал один известный персонаж соседнего государства, обращаясь к своим олигархам, "замучаетесь пыль глотать, когда попытаетесь забрать оттуда деньги".
Степан (Крымчанин) Показати IP 3 Лютого 2019 21:32
Буде Порошенко або Тимошенко. Хрен редькі не слаще. І той і та -креатура дяді Сема.
Василь Показати IP 3 Лютого 2019 22:50
то 1000, то 500, то 300. так скільки там дають? бо опитування про нато я вже пройшов, а гроші ніхто не дає. як так, "журналісти"?
))) до Василь Показати IP 4 Лютого 2019 10:57
1000 пропонували...за опитування 20-25 будинків.
Родрігес Показати IP 4 Лютого 2019 08:28
Деее???, напишіть сюди де підкупляють!!! Я шукаю, але ще ніхто не пропонував!!!
ан Показати IP 4 Лютого 2019 10:28
якби і 2000 давали я б за пороха не проголосував би. вже дістало до ручки його правління .
Степ Показати IP 4 Лютого 2019 12:08
Беріть все, що дають, користуйтесь моментом, але голосуйте по-совісті.
бюджетник Показати IP 4 Лютого 2019 13:12
Порошенко підняв мінімалку в 2 рази, я за нього голосуватиму. Може ще раз в 2 рази підніме.
Lol Показати IP 4 Лютого 2019 19:13
А хтось взагалі переходив на портал Infoscope за посиланням? Там стаття опублікована пізніше, аніж на Волинських Новинах. А тепер перейдіть на сторінку "О нас" (чомусь не "Про нас") - https://infoscope.news/about-us/ і наводжу вам цитату: "Команда Infoscope.news вітає на сторінках свого інформаційного порталу. Сподіваємось робота наших журналістів та редакторів буде корисною для Вас. Ми збираємо найсвіжіщі та найцікавіщі новини про події, що трапились на теріторії України та інших країн, чтоб наші чітачі знали, що в світі трапляється кожну годину та хвилину. Обізнанний - означає озброєний! Будьте в курсі усього!" Ну так хто ту що створює, а? Це я до вас "любі журналісти".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus