USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Порцеляна та кришталь: показали посуд, знайдений в Олицькому замку

22 Серпня 2022 22:42
Волинський археолог, науковий співробітник Охоронної археологічної служби України Віктор Баюк показав фото археологічних знахідок, які здобули під час археологічних досліджень Олицького замку.

Фото знахідок Віктор Баюк опублікував у соцсережі.

Як зазначив археолог, Охоронна археологічна служба продовжує опрацьовувати знахідки та досліджувати їх автентичність.

Читати ще: Багаті весілля, світські зустрічі, розкішний інтер’єр: спогади про Олицький замок від Малгожати Радзивіл-Потоцької

«Прекрасна колекція кришталю представлена чарочками, фужерами та бокалами, фрагментами багато декорованих посудин, накривками до цукерниць, горловинами та майже цілими формами виробів.
Виразна колекція порцеляни представлена багато декорованими якісними виробами, часто прикрашеними темною чи синьою фарбами, рослинно-квітковими чи антропоморфними сюжетами. Радзивілли, скоріше всього за Фердинанда Фридеріка Радзивіла, депутата Рейхстагу Німецької імперії, ХІІ Ордината Олики, користувалися порцеляною одного із найстаріших європейських брендів – «Villoroy&Boch», заснованого 1748 року в німецькому регіоні Саар. Зразки порцеляни з Олики бачимо на стенді компанії під час Всесвітньої виставки 1851 у Лондоні», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Залісоче Показати IP 22 Серпня 2022 23:26
Класно. Олику обов’язково реставрують після нашої Перемоги!
Читач Показати IP 22 Серпня 2022 23:37
Із задоволенням подивився б вживу, гарні знахідки.
Прокурор. Показати IP 23 Серпня 2022 14:08
А старовинну бруківку з дороги Цумань - Олика, що вкрав І. Єрємєй, теж повернуть??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus