USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Португалія готує для України нову зброю і не коментує надання протикорабельних систем

22 Травня 2022 00:27
Португалія має намір і надалі надавати Україні безпекову підтримку.

Про це, як повідомляє Європейська правда, заявив прем’єрміністр Португалії Антоніу Кошту в Києві після зустрічі з президентом Зеленським.

«Ми вже відправили військову підтримку – спочатку нелетальну, потім летальну в рамках тих запитів, які надсилала Україна, і в межах наших можливостей», – заявив він.

Прем’єр окремо підкреслив, що буде і надалі надавати безпекову підтримку: «Ця робота не звершилася».

Кошту визнав, що Володимир Зеленський на зустрічі з ним «сформулював конкретні запити» щодо подальшої безпекової допомоги.

Він, утім, уник прямої відповіді на уточнювальне запитання про можливість надання протикорабельних ракет, зокрема американських систем Harpoon.

«Щодо конкретних запитів, ми зараз перевіряємо наявність своїх ресурсів... Все, що ми зможемо надати Україні, буде надано», – заявив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus