USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

США нададуть Україні протикорабельні ракети

16 Квітня 2022 11:35
Україна протягом кількох тижнів просила у США протикорабельні ракети та інше озброєння для берегової оборони.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє New York Times із посиланням на американських чиновників.

Сполучені Штати відповіли на цей запит, додавши озброєння для берегової оборони до пакету військової допомоги вартістю 800 мільйонів доларів, оголошеного цього тижня. На зустрічі в середу високопоставлені чиновники Пентагону також попросили американських військових підрядників розробити пропозиції щодо додаткових протикорабельних ракет, які США могли б надати українцям або американським союзникам.

Український удар по «Москві», флагманові Чорноморського флоту Росії, був яскравою демонстрацією потужності протикорабельних ракет, запущених з узбережжя, і він показав, що запит України на більшу кількість такої зброї був «дуже прозорливим», наголосив високопоставлений чиновник Міноборони США.

Американські чиновники заявили, що «Москву» потопили не за допомогою зброї американського виробництва, а за допомогою двох українських ракет «Нептун».

Росія продовжує стверджувати, що пожежа на «Москві» сталася в результаті нещасного випадку, а не удару України.

Деякі американські чиновники заявили, що Росія, як і раніше, прагне принизити українську доблесть перед очима власної громадськості. Затоплення «Москви», за словами чиновників, показало і потужність власної зброї України, і стратегічну важливість розширення бойових дій в напрямку Чорного моря, де довгий час домінував російський флот.

За словами американських чиновників, на цьому етапі війни нікому не варто дивуватися українським можливостям або здатності українців завдати великої шкоди російським військовим.

Перед ударом по «Москві», за словами високопоставленого чиновника Міноборони, російський Чорноморський флот міг «діяти відносно безкарно».

Однак тепер росіяни вже відтягнули свої інші кораблі далі від узбережжя, сказав інший американський чиновник. Це може ускладнити будь-який десант Росії на Одесу. Зупинення або стримування висадки десанту залишається важливою метою для України.

Що далі від узбережжя будуть російські кораблі, то обмеженішою буде їхня підтримка наземних нападів на українські міста. Це може ускладнити деякі гарматні та ракетні атаки на Україну, однак не виведе більш потужні ракети Росії за межі досяжності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus