USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Порушників виявляємо за чеками, – лісівниця про засмічення рекреаційних зон на Волині

5 Червня 2020 12:52
Прессекретарка управління лісового і мисливського господарства Волинської області Світлана Думська розповіла про нагальні проблеми екології регіону, зокрема про забруднення лісів побутовими відходами та несанкціоновану вирубку цінної деревини.

Нагадаємо, сьогодні, 5 червня, відзначають Всесвітній день навколишнього середовища.

Насамперед у ефірі UA: Волинь Світлана Думська наголосила, що питання екології залишається актуальним, потребує постійного обговорення й подальшого прийняття рішень.

«Ми всі розуміємо, що навколишнє середовище потрібно берегти, – сказала вона. – Можемо простежити позитивну тенденцію. Наприклад, після відкриття Воротнівського лісу його постійно відвідують, однак сміття відвідувачі залишають лише у визначених місцях. Чому заговорила про сміття? Тому, що перша проблема екології – те, що люди постійно продукують сміття, надлишок якого природа не може поглинути».

Прессекретарка нагадала, про необхідність залишати після відпочинку рекреаційні пункти чистими, та додала, що лісова охорона цілодобово патрулює всі зони, стежить за дотриманням чистоти та, за потреби, виписує штрафи.

«Проблема полягає в тому, що, аби оштрафувати порушника, його потрібно зловити за руку. Найчастіше ми виявляємо тих порушників, які вивозять побутове сміття в ліс, тому що лісова охорона може простежити за систематичними порушеннями. Про такі випадки повідомляють й небайдужі. Власника сміття також можна виявити за чеками з магазину», – розповіла Світлана Думська.

Вона зазначила, що ще однієї родзинкою волинських лісів є екологічні стежки, адже «ліс має бути комфортним для людей».

«Екологічна стежка – це неширока дорога, стежина в лісі, яка пролягає біля цікавих зелених насаджень або красивих місць. На екологічних стежках стоять інформаційні вказівники, на яких зазначено, де ми гуляємо і що можемо побачити. Найбагатший екологічними стежками, і для кінних, і для вело-, і для піших прогулянок, – Воротнівський ліс», – зауважила Світлана Думська.

Водночас акцентувала, що однією з нагальних проблем, із якою активно бореться лісова охорона області, – це несанкціонована вирубка лісів, насамперед у Ківерцівському районі, де вирубуються особливо цінні породи дерев.

Читайте ще: Лісівник розповів, коли припиняться крадіжки деревини на Волині
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Помічниця Показати IP 5 Червня 2020 20:34
Ви дозволу спитали у нв?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus