USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Посадовці оборонного підприємства постачали українські запчастини до бойових винищувачів РФ

22 Жовтня 2021 23:00
СБУ викрила масштабну схему тіньового виробництва, розкрадання і переправлення до РФ запчастин до бойових винищувачів країни-агресора. Продукцію викрадали в процесі виробництва на одному з оборонних держпідприємств у Харківській області.

Про це повідомляє СБУ.

Встановили, що схему організували посадовці вітчизняного держпідприємства і керівники афілійованих комерційних структур. Вони на замовлення РФ постачали їм запчастини для авіадвигунів російських бойових літаків. Серед них – винищувачі МіГ-29, Су-27 та Су-30, а також ударні гелікоптери Мі-24 і транспортно-бойові вертольоти Мі-35.

Для незаконного переправлення запчастин через митний кордон зловмисники вносили неправдиві відомості до товарно-супровідної документації. Під час обшуків на виробництві та за адресами проживання зловмисників СБУ виявила:

велику кількість авіаційних запчастин, підготовлених до нелегального переправлення за кордон;

чорнову бухгалтерію та електронні носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність.

«Наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторам та учасникам злочинної схеми про підозру у вчиненні правопорушень за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) та ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олег Показати IP 23 Жовтня 2021 08:48
Цікаво, що з ними зробив би Сталін у 37-му???)))
Анонім до Олег Показати IP 23 Жовтня 2021 12:52
А тут як раз, все зрозуміло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus