USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Посилення роботи ППО: Британія передала Україні новий пакет допомоги

23 Травня 2024 18:13
Велика Британія надсилає Україні пакет військової допомоги для посилення її повітряної та морської оборони. Туди увійдуть радари ППО, радіолокаційні приманки, системи радіоелектронної боротьби, малі катери та розвідувальні безпілотники.

Про це повідомляє The Sun, передає Главком.

За словами міністра оборони Гранта Шаппса, новий пакет допоможе захистити інфраструктуру України.

Як зазначається, в Україну направляється військовий пакет допомоги від Великої Британії вартістю 150 млн фунтів стерлінгів (понад 217 млн євро) для посилення повітряної та морської оборони.

Читати ще: Україна отримала від Великобританії новий пакет зброї

Відомо, що Велика Британія та її союзники передають радари ППО, радіолокаційні хибні об’єкти і системи радіоелектронної боротьби на суму 70 млн фунтів стерлінгів.

Також на невеликі катери, розвідувальні безпілотники і надводні кораблі без екіпажу виділяється 80 мільйонів фунтів стерлінгів.

Читати ще: Україна отримає від Австрії €5 мільйонів на відновлення енергетики

«Міжнародний фонд для України надає життєво важливу підтримку Збройним силам України, щоб задовольнити їхні нагальні потреби в коштах. Вона включає в себе більше систем протиповітряної оборони для захисту українського цивільного населення та інфраструктури, а також морські засоби для зміцнення військово-морських сил», – заявив Шаппс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus