USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Потрібна допомога важкопораненому волинянину

21 Січня 2017 13:49
Солдат-стрілець 2 батальону 14 ОМБР Сергій Катеринюк після важкого поранення чотирма кулями на бойовій позиції на Луганщині зараз перебуває на лікуванні у київському шпиталі.

Попри те, що лікуванням Сергія займаються професіонали, прогнози – невтішні, попереду нові операції. Бійцю потрібна допомога.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала Наталія Попова.

Як зазначає волонтерка, Сергій пішов на службу до ЗСУ з села Березолуки, Рожищанського району Волинської області. 26 січня у нього день народження – виповнюється 30 років.

«Те, що Сергій сьогодні зараз разом з нами – справжнє диво… 18 грудня ввечері на бойовій позиції під Старим Айдаром на Луганщині Катеринюк отримав від ворога 4 кулі… Хоча він був у «броніку№, 2 кулі пройшли на виліт в обоїх руках, одна прошила внутрішні органи та застрягла в хребті , а друга застрягла в грудях», - пише Наталія Попова.

Із поля бою його після обстрілу витягли командир та бойовий побратим.

«Хлопець смутно пам’ятає , як його, стікаючого кров’ю, з поля бою, з-під обстрілу витягали командир Василь Лемець та побратим з позивним «Людоїд»…

Перша операція - одразу, в польовому шпиталі. Пощастило неймовірно- оперував більше 10 годин в польових умовах сам Хоменко Ігор Петрович – головний хірург Міністерства оборони. Якби не він та команда військових медиків в польовому шпиталі – нашого Сергія б вже не було б серед нас. Було видалено селезінку і нирку… Прийшов до тями боєць вже в літаку на Київ 19 грудня … В Київському шпиталі Сегрію другу кулю з хребта змогли витягти лише 29 грудня… В те, що він буде ходити, майже ніхто не вірив. А наш Сергій встав на ноги і пішов через 2 тижні!!! За це боєць неймовірно вдячний своїм військовим лікарям Борису Віталійовичу Андронатію, Артуру Васильвичу Сотникову та Георгію Георгійовичу Макарову з відділення невідкладної хірургії Київського шпиталю. Це справжні профі, які роблять неймовірні речі задля здоров’я наших захисників», - йдеться у дописі.

Хоча Сергій оточений професіоналами та чудовими людьми, прогнози сьогодні не втішні, пише волонтерка.

«Довге лікування, ще операціі.. Скоріш за все I перша група інвалідності… За місяць після поранення він схуд майже на 20 кг. Але оптимізму йому не занімати : «Головне, що я живий!! І то вже диво)», - зазначає Наталія Попова.

Вдома солдата чекає велика і дружна сім»я – дружина Катерина та 3 дітей. Старша Христина 8 років, Вікторія 3 роки і меньший Віктор 2015 року – в березні буде 2 роки. Їх він не бачив вже понад 3 місяці… Боєць мріє одужати та побудувати власний будинок для своєї сім’ї, мріє виховувати малечу в мирі та щасті.

В Сергія є великий життєвий приклад – його батько Катеринюк Віктор Васильович, який разом з дружиною виховав і поставив на ноги 8 своїх і прийомних дітей. Віктор Васильович теж учасник бойових дій - воював в зоні АТО у складі 72 бригади. Сергій не втримався вдома, коли в країні війна… підписав контракт і складі 14 ОМБР вирушив на Схід захищати свою Україну і своїх дітей. І навіть після важкого поранення Сергій повен віри і надії : «Я ні про що не шкодую,- каже Катеринюк, - життя продовжується. Ми переможемо! Будемо жити!!»

«26 січня в Сергія юбілей!! виповнюється 30 років! Давайте зробимо йому цей день максимально щасливим і святковим у шпиталі!! Приєднуйтеся», - пише Наталія Попова.

Вона закликає усіх, хто хоче допомогти важкопораненому волинянину Сергію Катеринюку, перераховути кошти на його картку у Приваті 5168 7573 1558 5465.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
а Показати IP 21 Січня 2017 13:53
страховка 300 тисяч на що ,а група війни на що ,а контракт на що не на лікування,,,,,,,,,,
б до а Показати IP 21 Січня 2017 14:35
як тільки відірвеш свій зад від комфортного стіця в тилу і поїдеш на фронт відстоювати у промерзлих окопах своє право писати таку дурню, як написав вище - зрозумієш!..
Луцьк Показати IP 21 Січня 2017 14:29
Скіньтесь по пару копеєчек.
000 Показати IP 21 Січня 2017 14:36
Скіньтесь циганам по гривні.
Люди Показати IP 21 Січня 2017 20:14
ЯКІ ВИ ЖОРСТОКІ...ЛЮДИ.НЕВЖЕ МОЖНА ОСЬ ТАК
))) до Люди Показати IP 21 Січня 2017 22:28
згоден з 1им записом...шкода хлопця,мови нема....а де наша держава ?....як мобілізацію робити то вони роблять....а як потім допомогти ...то вони "задню" включають!!!!!(це контракту також стосується...підписуючи контракт бійцю золоті гори обіцяють....а реально що є ...то такі пости як цей...субсидія(і то напевне ще потрібно комусь заплатити) і безкоштовний проїзд в маршрутці.
))) Показати IP 21 Січня 2017 22:38
і ще одне...є податок на АТО..це напевне не новина...1% чи 1.5%.(а може більше)..який вираховується з кожного офіційно працевлаштованого українця в місяць...в Україні приблизно 40млн людей...офіційно влаштовано приблизно 20-25млн....середня зарплата 3000-3500..(а є зарплати і 5000 і 10000)....а далі проста математика!!!....і влада пораненим бійцям допомогти неможе ?
а Показати IP 22 Січня 2017 09:54
Влада то само собою ,треба ще щоб ви скинулись він же за вас по контракту відбував номер,АТО це не просто АТО це ще й бренд ,на якому нормально можна жити все життя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus