USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Потужні землетруси на Філіппінах: 16 загиблих, десятки людей опинились під завалами

23 Квітня 2019 12:44
На півночі Філіппін стався потужний землетрус, що призвів до руйнувань та пошкоджень інфраструктури і забрав життя щонайменше 16 осіб.



У понеділок, 22 квітня, через потужні підземні поштовхи десятки тисяч філіппінців у провінції Пампанга поспіхом залишили свої оселі. Сила підземних поштовхів становила 6,1 бала за шкалою Ріхтера, повідомляє Геологічна служба США (USGS), пише DW.

Епіцентр землетрусу залягав неподалік від столиці Філіппін Маніли. Внаслідок потужних підземних поштовхів було зруйновано кілька будівель. В одній зі знищених катаклізмом багатоповерхових споруд містився супермаркет.



Станом на ранок вівторка, 23 квітня, рятувальникам вдалося витягти з-під завалів вже 16 тіл загиблих. Не виключено, що кількість загиблих ще може значно зрости, адже під завалами опинилися десятки людей. Під час пошуково-рятувальних робіт активно застосовується спецтехніка.

Рятувальникам вдалося витягти одного потерпілого живим з-під руїн. Також місцева влада наводить цифру в десятки поранених унаслідок землетрусу. Крім того, через підземні поштовхи в провінції почалися перебої з енергопостачанням - більшість міст провінції Пампанга залишилися без електрики.

Згодом 23 квітня надійшло повідомлення про новий потужний землетрус магнітудою 6,3. Цього разу підземні поштовхи зафіксували в центральній частині Філіппін, повідомляє AP з посиланням на USGS. Епіцентр землетрусу залягав на глибині 70,2 кілометра. Поки що про руйнування та жертви цього другого землетрусу не повідомляється.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus