USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поверхня Кічкарівських ставків встелена мертвою рибою

11 Липня 2018 12:57
Знову Луцьком шириться сморід. Цього разу від мертвої риби у Кічкарівських ставках. Чому вся риба загинула, з’ясовували журналісти ТРК Аверс.

У Луцьку плесо Кічкарівських ставків вистелене мертвою рибою. Люди які живуть поруч одразу забили на сполох та повідомили в екологічну інспекцію. Сморід виїдає очі, дихати неможливо. На березі купа мертвої риби.

Журналісти поспілкувалися з місцевими жителями, у кожного різні версії причини рибного мору, одна усі впевнені, що риба не могла сама задихнутися.

Ходять слухи, кажуть, що хтось хоче цей ставок прибрати, щоб за ці володіння гроші брати з людей.

У державній екологічній інспекції повідомили, що наразі проводять експертизу води та мертвої риби.

Про це розповів перший заступник начальника державної екологічної служби у Волинській області Сергій Шеремета.

“Комісійно виїхали на ставки, при цьому залучили відомчу лабораторію державної екологічної інспекції у Волинській області. Лабораторія зразу оперативно відібрала аналізи води, оперативно аналізи були проведені на вміст кисню і забруднення хімічними речовинами, нітрарами, нітритами і речовинами аміачної групи”

З його слів, аналізи показали, що кисень практично майже вдвічі рівень кисню більший за нормативу. Значить, висновок, причина вже не в кисні. Що стосується нітратів і нітритів практично також в нормі є значне перевищення по забрудненні води хімічні речовини аміачної групи.

У інспекції наголосили, що значне перевищення аміачних речовин може свідчити про те, що з приватного сектору люди регулярно зливають фекалії, але такої значної шкоди рибі це не могло завдати.

“Відібрали як раз матеріал уже самої неживої риби, і цим займався рибний патруль по методиці згідно їхнього положення і цей матеріал відправили у відомчу лабораторію держпродспоживслужби, тому що це їхня компетенція”

Однак, не встигли журналісти вийти з будівлі екологічної інспекції, як нам повідомили, що волинське управління держспоживслужби не зможе зробити експертизу мертвої риби, тому що вона вся згнила.

“Та риба, що доставлена була вона непридатна для дослідження. А чому не придатна? Тому що вона вже зіпсута влна вже Бог зна вже скільки часу там плавала на тій жарі. Вони доставили в лабораторію, лабораторія взяла на дослідження, про те виявили, що вона непридатна для дослідження, тому потрібно відштовхувалися від дослідження які проводила екологічна інспекція по воді”,– каже начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський

Що ж тоді робити людям, які живуть поруч з водоймою і дихають трупним запахом? Що вже й казати про воду у ставках, адже мертва риба розкладається і всі шкідливі мікроорганізми забруднюють водойму. Журналісти будуть надалі стежити за розвитком подій і з’ясовувати, у чому причина масового вимирання риби у Кічкарівських ставках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Просто Показати IP 11 Липня 2018 13:56
парам пам пам Україна!!!
!"№ до Просто Показати IP 11 Липня 2018 17:46
Ой жеж і дурачіна, ой же ж і убоге !!!
12345 Показати IP 11 Липня 2018 17:47
Да в ті ставки від кожної хати труба з туалету протягнута і з ванної кімнати. САМІ Ж СТАВКИ І ЗАГАДИЛИ, А ТЕПЕР ВЕРСІЇ ПРИДУМУЮТЬ, С*РУНИ НЕЩАСНІ ...
54321 до 12345 Показати IP 12 Липня 2018 01:10
Підтверджую, кожен сам зас*рає все навколо себе, а потім причини шукають. Оцей, що розказує, які живучі карасі, один з тих, хто ставок в каналізацію перетворили. Невже це все так тяжко перевірити і покарати розумників?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus