USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Уже сьогодні відбудеться арт-променад «Так звучить Луцьк!»

31 Травня 2019 12:57
У п’ятницю, 31 травня, в Луцьку з ініціативи управління туризму та промоції міста Луцької міської ради відбудеться арт-променад «Так звучить Луцьк!», який організатори змушені були перенести через несприятливі погодні умови.

Про це йдеться на сайті Луцькради.

«Арт-променад повинен був стати головним заходом відкриття туристичного сезону – 2019, проте, дощі завадили його проведенню у запланований час. Але, насправді, туристичний сезон у Луцьку не припиняється ніколи і не розпочинається у встановлений день, – це одна з умовностей нашого життя. І як казали стародавні греки, які були добре обізнані як в архітектурі, так і в музиці – «Життя коротке, а мистецтво – вічне»!

Отож, 31 травня о 18.00 від Театрального майдану розпочнеться арт-променад «Так звучить Луцьк!». І цього разу погода буде хороша!

Арт-променад – це масштабна подія, що органічно поєднуватиме історичну, культурну, мистецьку і просвітницьку складові. Місто стане живою сценою для виконавців, а його архітектура – довершеними декораціями. Особливістю заходу є те, що до його проведення залучені лише луцькі виконавці та колективи. Адже одне з основних завдань заходу є презентація творчого потенціалу людей, які живуть в Луцьку поруч з нами.

У програмі променаду найкращі зразки світової музики від класицизму до неофольклоризму, українська музика від бароко до авангарду; відвідувачі почують духовий, камерний та симфонічний оркестри, орган, хоровий спів та сольних виконавців. Звучатимуть твори Й. Брамса, Л. Бетховена, Й.С. Баха, Г.Ф. Генделя, Ж. Бізе, Й. Штрауса, К. Кондо, П. Козицького, Д. Бортнянського, А. Калниньша, Е. Блоха, К. Орфа, В. Тиможинського. А ще на лучан і гостей міста чекає ексклюзивний перформанс.

До проведення арт-променаду залучено велику кількість луцьких музикантів та музичних колективів, а саме: духовий і симфонічний оркестри, ансамбль скрипалів Волинського коледжу культури та мистецтв імені І.Ф. Стравінського, титулярного органіста Кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла Петра Сухоцького, камерний хор «Оранта», академічний камерний оркестр Волинської обласної філармонії «Кантабіле», квартет «Акорд», театр-студію «Гармидер» та дитяча театральна студія «ДогориДриґом».

Основні локації, якими прямуватиме променад: Театральний майдан – перехрестя вулиць Лесі Українки та Кривий Вал – Будинок Кронштейнів (сучасний медколедж) – Хрестовоздвиженська церква – Лютеранська кірха – будинок скульптора М. Голованя – Костел св. апостолів Петра і Павла – площа перед Луцьким замком. На період проходження променаду за його маршрутом буде проводитись призупинення руху транспорту (протягом декількох хвилин).

Подібних заходів та творчих експериментів у Луцьку ще не було», – розповідають організатори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus