USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Пожежа гуртожитку в Рожищі: на новий дім для погорільців потрібно пів мільйона гривень

5 Червня 2020 20:56
11 сімей, які через пожежу у колишньому гуртожитку в місті Рожище лишилися без даху над головою, вже розібрали згарище. Нині шукають гроші на відбудову житла.

Зі слів волонтерки Ірини Ющук, яка допомагає родинам погорільців, на будівництво потрібно 500 тисяч гривень, пише Суспільне.

Нагадаємо, 18 травня у місті Рожище трапилася пожежа у приміщенні колишнього гуртожитку фабрики «Динамо». В гуртожитку жили 33 людини, серед них – 7 малолітніх дітей. Через пожежу люди лишилися без даху над головою.

Нині на місці, де стояв гуртожиток тривають ремонтні роботи. А волонтери допомагають власниками одинадцяти згорілих квартир відбудувати помешкання.

«У людей знищено все. Треба і сантехніку, електрику, покрівлю. Усе від нуля будувати. Потреб є досить багато», – каже Ірина Ющук.
Зі слів волонтерки, на згарищі у шести квартирах стіни перевірятимуть на міцність, нині зачищають їх від штукатурки. П’ять квартир довелося розібрали повністю. Деякі з погорільців нині живуть у будинку навпроти згарища. Інші – у родичів.

«Були порожні квартири, то нам тут дозволили пожити. Люди допомагають. Побутову хімію, мило, багато хто відгукуються. Забезпечили нас одягом, навіть продуктами», – говорить заступниця голови ОСББ Оксана Ткачук.
Районна та місцева влада виділили погорільцям матеріальну допомогу.

«Із місцевого бюджету виділили 370 тисяч, з районного по 10 тисяч на кожну сім’ю», – каже голова ОСББ Наталія Колбун.

Зі слів волонтерки Ірини Ющук нині погорільцям допомагають благодійники. 500 тисяч гривень – це ціна на зведення стін і даху.

Також ініціативу допомогти відбудувати житло для 11 сімей запропонував народний депутат Вячеслав Рубльов та звернувся з цим до відомих будівельників. І погорільцям привезли блоки на відбудову житла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus