USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дорогу в Рожищі руйнують вантажівки з піщаного кар’єру

8 Липня 2016 15:59
Мешканці Рожищ просять відремонтувати дорогу, яку зруйнували вантажівки. Для міста сума – не підйомна, а власники дороги не відповідають на численні звернення.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів сьогодні, 8 липня.

Так, міський голова Рожища В’ячеслав Поліщук розповів, вулиця Промислова руйнується від інтенсивного руху вантажівок, які їдуть з піщаного кар’єра. Власником дороги є Служба автомобільних доріг в області, а не місто.

До 2015-го року тією дорогою їздили вантажівки, вагою 30 тонн і більше. Лише торік, після того, як люди збунтувалися і перекрили дорогу, відбулася зустріч в обласній державній адміністрації за участю представників управління транспорту та інфраструктури, і підприємців, які розробляють кар’єр, учасники якої домовилися, що на дорозі буде встановлений знак, який обмежує рух великовагового транспорту.

Коли ж міська рада знак встановила, то у Службі автомобільних доріг, яка є власником цієї дороги, обурилися: мовляв, яке право має міська рада встановлювати знаки.

Згідно з приблизними підрахунками, на ремонт 2,5 кілометра дороги вулиці Промислової потрібно близько 2,5 мільйонів гривень. Та проектно-кошторисної документації на ці роботи немає, а Служба автомобільних доріг на запити не відповідає.

Натомість дорога потребує не ямкового, як це зробили торік, а капітального ремонту. Крім того, є ділянки, де від дорожнього полотна до житлових будинків – не більше 15 метрів і вібрацію дуже відчутно, коли проїжджають вантажівки на великій швидкості.

Депутат Рожищенської райради Юрій Богун, своєю чергою додав, що на узбіччі дороги, яким автомобілі об’їжджають ями – газопровід, який інтенсивний рух може зруйнувати.

До слова, в сфері видобування піску працює й нинішній депутат облради, член екологічної комісії Сергій Котюк. Він переконував: до кар’єру і за ним він дорогу робив за власні гроші, а через Рожище їдуть автомобілі, вагою не більше 24 тонн. Натомість йому Юрій Богун нагадав, що депутат-підприємець свого часу взагалі обіцяв, що вантажівки їздитимуть поза межами населених пунктів.

Натомість голова ОДА Володимир Гунчик, який водночас є депутат ом облради і членом екологічної комісії, пояснював: обласна рада 100% коштів на ремонт дороги не дасть, а хіба на умовах спів фінансування. Та ще й нагадав про угоду з розробниками кар’єру.

Та Рожищенський міський голова нагадав: угода підписана з сільськими радами, вигоди від піщаного кар’єру міська казна не має, натомість міські дороги страждають. Та й зробити там нічого не можуть, бо дорога не в комунальній власності.

Зрештою, депутати домовилися, дати доручення профільному управлінню ОДА, аби за кошти власника розробили проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт дороги на вулиці Промисловій. А згодом шукатимуть фінансування, та, передбачається, щ до ремонту дороги мають долучитися бюджети усіх рівнів та, імовірно, підприємці, які возять пісок цим шляхом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рожищанин Показати IP 12 Липня 2016 14:26
А чому секелятори і самооборонці не перекривають дороги? Відомо, що ті св*лочі теж звідти кормляться, пад**ки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus