USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Пожежа у соборі Нанта: повністю згорів орган XV століття, Макрон звернувся до французів

18 Липня 2020 13:04
Президент Франції Еммануель Макрон 18 липня звернувся до французів через пожежу в знаменитому соборі Святих Петра і Павла в Нанті. Він закликав пожежників здійснити все можливе, щоб врятувати його.

Зараз французький президент перебуває в Брюсселі на саміті Євросоюзу. Звідти він висловив підтримку рятувальникам, які борються з вогнем, інформує 24 канал.

«Після Нотр-Дам у вогні собор Святих Петра і Павла в центрі Нанта. Підтримую наших пожежників, які йдуть на такі ризики, аби врятувати цю готичну перлину міста бретонських герцогів», – заявив французький президент.

Пожежа в соборі Святих Петра і Павла в Нанті спалахнула вранці 18 липня. Загоряння було неконтрольованим, вогонь швидко поширився будівлею.

За даними телеканалу BFMTV, пожежу, ймовірно, гаситимуть весь день. На місці працює понад сотня рятувальників. За попередніми даними їм вдалося локалізувати її.

Поліція вже порушила кримінальну справу. Наразі правоохоронці підозрюють навмисний підпал церкви. За попередніми даними, невідомі зловмисники підпалили собор одразу в кількох точках.

У Нант вже виїхали прем’єр-міністр Франції Жан Кастекс, глава МВС Жеральд Дарманен і міністр культури Розлін Башло.

Що відомо про руйнування

Вже відомо, що великий орган собору XV століття повністю знищений. Платформа, на якій він розташований, дуже нестабільна і загрожує обвалом. Про це заявив журналістам начальник пожежної служби департаменту Атлантична Луара генерал Лоран Ферлах.

Водночас він закликав не порівнювати цю пожежу з тією, яка знищила Нотр-Дам де Парі 15 квітня 2019 року.

Дивіться відео пожежі в соборі Нанта:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus