USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пожежі в Каліфорнії: вогонь охопив 809 тис. гектарів

8 Вересня 2020 21:27
У Каліфорнії без електроенергії залишилися 172 тис. людей, всі національні парки штату закриті через бурхливі лісові пожежі.

Про це повідомляє Interfax-Україна з посиланням на агентство Associated Press.

Електроенергію відключили з метою обережності, щоб запобігти загорянню на лініях електропередачі та іншому обладнанні. Дотепер на території штату площа пожеж досягла рекордних 809 тис. гектарів.

Дві найбільші пожежі в історії штату гасять поблизу затоки Сан-Франциско, зазначає агентство. Понад 14 тис. пожежних борються там із вогнем.

У південній частині Каліфорнії пожежі сталися в округах Лос-Анджелес, Сан-Бернардіно і Сан-Дієго. Влада закрила вісім національних парків, а також кемпінги та наметові табори.

Ураганні пориви вітру і висока температура спричинила лісові пожежі в інших частинах північно-західного узбережжя, зокрема і в штаті Вашингтон. Від вогню сильно постраждало невелике місто Молден на сході штату.

Смог від лісових пожеж дійшов і до найбільшого міста цього штату Сіетла. На лінії 911 постійно надходять дзвінки від жителів міста через смог, але влада міста закликає жителів звертатися до екстрених служб тільки в разі гострої необхідності.

Як повідомлялося раніше, у Каліфорнії кількість вогнищ загоряння досягла 7563 тисячі гектарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus