USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Працював у Польщі, а на війну покликав друг: сестра розповіла про загиблого на сході волинянина

23 Квітня 2021 16:14
На Донбасі від рук російських найманців продовжують гинути українські військові. У четвер, 22 квітня, в зоні проведення Операції Об’єднаних сил у Донецькій області від осколкових поранень помер житель Волинської області, розвідник 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади Олександр Луцик. 18 травня йому мало б виповнитися 39 років.

Детальніше про загиблого – в матеріалі OBOZREVATEL.

До служби їздив на заробітки в Польщу

Тіло загиблого воїна доправлять у рідне село Годомичі на Волині в неділю, 25 квітня. Тут Олександр народився і виріс, закінчив школу.

«Після школи він пішов у профтехучилище в Маневичах, отримав спеціальність столяра. Там він одружився і жив тривалий час. Однак його сімейне життя не склалося, вони з дружиною розлучилися, і він повернувся знову до нас, у Годомичі», – розповідає рідна сестра загиблого Наталя Бортник.
Власних дітей в Олександра не було. Зате він дуже радів своєму племіннику, якого народила Наталя.

Всі ці роки чоловік, як і багато жителів західної України, їздив на заробітки в Польщу. Працював там будівельником. Але одного разу отримав травму, після цього вже залишився вдома, шукав роботу в Україні.

Поїхати на війну вмовив друг

Свій перший контракт із ЗСУ Луцик підписав восени 2019 року терміном на три роки.

«Його умовив його друг. Коли Сашко зібрався їхати на Донбас, я була вагітною, він мені тоді і сказав, що їде воювати. Він був дуже розважливий, розповідав, чому він збирається захищати Україну. Навіть не так давно повідомив, що як тільки контракт закінчиться, він укладе новий. Хотів уже присвятити себе військовій службі», – каже Наталя.
Загибель Олександра для рідних стала громом серед ясного неба. Батьків у нього вже немає, залишилися тільки сестра і брат.

У селі про нього згадують як про добру, веселу людину.

«Він був товариським, у нього завжди було багато друзів. Він і в громадському житті села брав участь. Нам дуже шкода, що він загинув», – каже староста села Годомичі Любов Григорівна.

Ховати Олександра будуть у рідному селі в неділю, 25 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Зато Показати IP 24 Квітня 2021 13:24
Почесні жителі Годомич сидять в Бориспольському військоматі і курять сигарети з ментолом. Далі хотів би уточнити справжню посаду героя бо в попередніх публікаціях писали шо він оператор ПТКР протитанкового артилерійського дивізіону
175 Показати IP 25 Квітня 2021 11:47
Яке зараз має значення чи винний сам загиблий у своїй смерті, можливо нажав не ту кнопку, як оператор ПТКР, а можливо щось було несправно з бойовою технікою та спрацювала система безпеки-самознищення і солдат підірвався випадково, а можливо щось зовсім було і по іншому. Саме головне, що він знаходився на передніх рубежах захисників нашої України, і загинув там, а не як БОМЖ від алкоголю під забором. Вічна пам'ять і шана йому!!!
Я Показати IP 25 Квітня 2021 13:12
київські найманці гинуть від рук російських найманців...доколе?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus