USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Лікарів інституту раку запідозрили у заволодінні коштами пацієнтів

17 Вересня 2019 20:04
Прокуратура міста Києва повідомила про підозру двом посадовцям Національного інституту раку у заволодінні коштами онкохворих пацієнтів.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

«Установлено, що завідувач поліклінічного відділення Національного інституту раку, достовірно знаючи про те, що згідно з чинним законодавством України, медична допомога в державних чи комунальних закладах охорони здоров’я надається виключно безоплатно, спільно з лікарем-онкологом організував та створив умови, за яких пацієнти не мали можливості скористатись своїм правом на безоплатну медичну допомогу», – йдеться в повідомленні.

Так, зловмисники переконували пацієнтів, що кількість медичних препаратів, закуплених за державні кошти, дуже обмежена. За сприяння в отриманні безкоштовних ліків медики вимагали від пацієнтів грошову винагороду під виглядом благодійної допомоги, у сумі від 1 500 до 18 000 гривень за один курс хіміотерапії.

«На даний час у кримінальному провадженні встановлено 7 потерпілих, яким завдано матеріальних збитків на суму близько 40 тис. гривень», – йдеться в повідомленні.

Вказаним посадовим особам повідомлено про підозру у кримінальних правопорушеннях передбачених ч. 1 ст. 184 та ч. 3 ст. 191 КК України, а саме за фактами порушення права на безоплатну медичну допомогу та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчиненому повторно. Вживаються заходи щодо встановлення інших потерпілих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Fuf Показати IP 17 Вересня 2019 22:37
Розстріляти!
Тор Показати IP 18 Вересня 2019 00:13
Лікарям не вірю. Якщо це правда, хай ті гроші підуть на лікування раку їхніх внуків. Колись Раїса горбачова теж створила фонд допомоги дітям хворим на лейкемію, і сама від лейкемії померла.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus