USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Представник Зеленського в КСУ пояснив, чому воєнний стан продовжать на три місяці

19 Травня 2022 12:15
Воєнний стан в Україні продовжать відразу на три місяці. Рішення обумовлене тим, що для контрнаступу необхідно більше часу, ніж для оборони.

Про це розповів представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський в ефірі телемарафону, передає УНІАН.

«З 24 лютого ми вже двічі продовжували воєнний стан. Зараз ми розуміємо, що ворог зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на тимчасово контрольованих територіях. Перехід в контрнаступ – це складніші завдання, ніж оборона. Тому повинні усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо», – пояснив Веніславський.

При цьому він вказав, що Верховна Рада скасує воєнний стан, якщо українські військові зможуть звільнити територію України від російських окупантів менш ніж за три місяці.

Крім того, представник президента в КСУ зазначив, що Київ сповіщає ООН про обмеження конституційних прав і свобод при кожному продовженні воєнного стану.

Як ми писали, президент Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді продовжити термін воєнного стану в Україні на 90 діб. Глава держави запропонував нардепам 25 травня продовжити термін дії воєнного стану на 90 діб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 19 Травня 2022 13:38
Так можна зразу на 3 роки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus