USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Представники МОЗу в Луцьку оцінили роботу центру екстреної допомоги

11 Серпня 2017 14:28
Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф, який розміщується в Луцьку, єдиний на Волині й обслуговує виклики, які надходять із усієї області.

Із оглядовим візитом 11 серпня до центру завітали керівник управління екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Тетяна Тімошенко та радник міністра охорони здоров’я Гліб Бітюков.

«Звичайно, я хотіла подивитися, як працює наш центр екстреної медичної допомоги на Волині. Тим більше, що цей візит співпав із навчальними заходами, у рамках яких медичні працівники підвищували свою кваліфікацію. Я як громадянка України хочу бути впевненою, що, коли до мене на виклик приїдуть працівники екстреної медичної допомоги, мені буде надана відповідна кваліфікована допомога і моє життя буде врятоване», – відзначила Тетяна Тімошенко.
Та розповіла, що завдяки зустрічі, зокрема, із головним лікарем центру Олегом Куцом, змогла також оцінити, як працює диспетчерська служба. «Ми побачили реалізацію диспетчерської допомоги. Я думаю, що є ще декілька кроків, які потрібно зробити центру, але вважаю, що за підтримки, наприклад, місцевих органів вони закінчать свою роботу», – підкреслила Тетяна Тімошенко.
Керівник управління екстреної медичної допомоги теж зауважила, що більшість викликів, які надходять за номером 103, не є екстреними, і потрібно розмежовувати, наприклад, важливість виклику через головний біль чи підняття температури і у випадку ДТП, коли потерпілий має внутрішні кровотечі. Усі екстрені випадки, без винятку, закінчуються госпіталізацією.
Головний лікар центру Олег Куц, своєю чергою, відзначив, що медичному закладу не вистачає сучасних автомобілів, адже більшість наявного автотранспорту застаріла, а мінімальна затримка у часі на доїзд може вартувати потерпілому життя.

На це Тетяна Тімошенко відзначила: «Ми подали всі розрахунки щодо фінансування системи екстреної медичної допомоги на 2018 рік. І я сподіваюся, що депутати Верховної Ради все ж таки проголосують за закупівлю автотранспорту, за удосконалення диспетчерської системи. Також ми подали розрахунки щодо забезпечення центрів радіостанціями, тому що розуміємо, що ми повинні мати мобільний зв'язок із нашою бригадою. Ми подали розрахунки і щодо забезпечення навчально-тренувальних центрів манекенами, бо це дуже важливо для системи – удосконалювати навички».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
місцевий Показати IP 11 Серпня 2017 22:38
А вона раніше тільки чула про зміни на Волині і хотіла пересвідчитись і була щиро вражена позитивом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus