USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 42.70 43.00
  • PLN 9.76 9.92

Прем’єр-міністр на Волині повідомив, що в «Дії» скасують авторизацію через «підпис обличчям»

29 Жовтня 2021 18:27
Після численних скарг про складність отримання COVID-сертифікату в додатку «Дія» через «підпис обличчям», цю функцію вирішили скасувати.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час брифінгу в рамках візиту на Волинь.

З його слів, буквально учора на засіданні уряду вирішили спростити процес авторизації в «Дії».

«Дійсно, минулого тижня з’явилась низка скарг від людей про те, що виникають труднощі з авторизованим підписом обличчям (йдеться про вказівки застосунку нахилити голову чи покрутити обличчям, щоб система змогла звірити ваше фото із біометрією в реєстрі). Вчора на засіданні уряду ми прийняли рішення і це питання зняли. Мінцифри відмінило авторизацію «підпис обличчям», набагато полегшилось підписання. Думаю в найближчі дні всі ці кроки, які могли викликати труднощі, будуть зняті. При всій надійності сертифікатів, ці обмеження Мінцифри врахувало і знімає. Думаю, день-два і громадяни відчують це полегшення», – повідомив він.

Читати ще: Як згенерувати COVID-сертифікат в «Дії»: докладна інструкція

Водночас, запевнив урядовець, особисті дані в «Дії» будуть так само надійно збережені.

«Дія» – це в принципі дуже інноваційний продукт, який дивує світ. Ми показали, що нам є чим пишатися і в галузі ІТ. Він дуже надійний і наші сертифікати приймають у всьому світі, це вже випробували наші громадяни, які їздили за кордон», – переконує Денис Шмигаль.

Днями міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі заявив, що найближче оновлення додатку стосуватиметься функції «дія підпис».

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus