USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Прем’єр Польщі приїхав на Волинь

7 Липня 2023 11:45
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вшанував пам’ять жертв Волинської трагедії на території вже не існуючого села Острувки у Волинській області.

Як повідомляє «Європейська правда», про це польський прем’єр написав у Facebook.

Моравецький встановив дерев’яний хрест і помолився перед ним.

Як повідомляє Polsat News, прем’єра Польщі супроводжував один з польських нащадків мешканців села, доктор Леон Попек, який займається дослідженням Волинської трагедії.

Прем’єр-міністр також прибув на цвинтар, де поховані загиблі поляки. Там він поклав вінок до пам’ятника, присвяченого їхній пам’яті.
Візит Моравецького до України – не єдиний захід, запланований на п’ятницю.

У варшавській архикатедральній базиліці Святого Івана Хрестителя відбудеться богослужіння, яке відслужать католицькі та православні священнослужителі з Польщі та України.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що цьогоріч у липні Україна і Польща проведуть низку спільних заходів із вшанування жертв Волинської трагедії.

Як відомо, одним із найболючіших питань у спільній історії Польщі та України наразі залишається трактування трагічних подій на Волині в часи Другої світової, коли підрозділи УПА вчинили акції масового вбивства поляків, які у Польщі нині розцінюють як геноцид.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 7 Липня 2023 12:08
"коли підрозділи УПА вчинили акції масового вбивства поляків, які у Польщі нині розцінюють як геноцид". не завадило б згадати акції вбивств поляками українців, що і спричинило спротив у відповідь
Вуйко Показати IP 7 Липня 2023 12:09
"...трактування трагічних подій на Волині в часи Другої світової, коли підрозділи УПА вчинили акції масового вбивства поляків..." Мабуть це трактування є одностороннім?
! Показати IP 7 Липня 2023 13:35
Історії не змінимо, це поза нашими силами, треба жити майбутнім. Історики обох країн повинні прийти до справедливих висновків і донести їх до широкого огулу. Ми повинні прийняти історію . Правда не буває однобока..вина лежить по обу сторонах. Це трагедія, це історія. Сьогодення дає надію на поєднання двох народів. Цього і тримаймося, будьми мудрі.
Петро Показати IP 7 Липня 2023 16:05
А кому потрібний сьогодні, в такий важкий час, «жест» польського прем’єра? Далі розпалювати ворожнечу? Яка, до речі, є найбільш ганебною сторінкою в стосунках двох народів? Україна не проводить власної історичної політики і стає об'єктом історичної політики сусідніх націй. Тобто, об’єктом оббріхування. Відсутність знань у керівництва держави, відсутність навіть бажання захищати нашу історичну пам'ять створює велику спокусу для сусідів просунути власні бачення українського минулого, часто абсолютно далекі від історичної правди, засновані на «фактах» з книги Семашків і Гжегожа Мотики. Може досить полякам показувати себе жертвами цієї війни, а українців – ініціаторами і організаторами?!
Jan до Петро Показати IP 7 Липня 2023 19:10
Матеушек поїхав куди його Качор відправив. Матеушек сам тільки до лазєнкі ходить по власній прихоті.
123 Показати IP 8 Липня 2023 12:29
Не від однієї старшої людини ( не знайомої між собою ) чув , таке що нкведисти переодягалися , під УПА , і вбивали , гвалтували , вчиняли розбій . Тим самим робили провокації , диверсії . Подібне і зараз відбувається , переодягаються під зсу , є маса відео , і різного роду доказів того . Але розумні люди навчились відрізняти , правду , від фейку , якого русня нав'язує вже не один десяток років .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus