USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Президент підписав закон про мову

15 Травня 2019 15:47
Президент Петро Порошенко підписав закон про функціонування української мови як державної.

Про це повідомляє Theбабель.

«Сьогодні надзвичайно відповідальний, епохальний навіть день. День, якого українці чекали багато-багато років ... Сьогодні - я підкреслюю - під час підписання закону про забезпечення функціонування української мови, як державної, робиться акт, один з найголовніших для формування української державності», - зазначив президент.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада ухвалила законопроект №5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Згідно із законопроектом, єдиною державною мовою в Україні є українська, а «спроби запровадження в Україні офіційної багатомовності» всупереч Конституції України і встановленій конституційній процедурі «провокують мовний розкол країни, міжетнічне протистояння та ворожнечу і спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Нате вам Показати IP 15 Травня 2019 16:35
Наостанок хоч умру ,а ногой дригну ....подумав порохло ,а ще й пердну-будете пам'ятати баригу.
П. Порошенку Показати IP 15 Травня 2019 16:37
Петро, не надувайся від гордості, як повітряна кулька. Твоє місце вже у вантажному відсіку сміттєвоза.
До манкуртів Показати IP 15 Травня 2019 16:57
А це погано?І безвіз погано? про церкву вже й говорити марно. Нічо, не довго вже залишилось бідувати, скоро прийде новий і сотворить чудо - будете всі ніфіга не робити, лише лежати з роззявленими ротами, а з неба вам туди буде сипатися ковбаса по 2.20, як при ссср, перериватись будете лише на те, щоб поклацати в гаджетах. А, дивани і гаджети теж всім видаватимуть безплатно. Ну і гидкий же народ у нас виявляється - цілком заслужено є, те що є.(((
ще не зовсім свідоми до До манкуртів Показати IP 15 Травня 2019 20:06
Як українці жили та молилися у 17-20 століттях до приходу батька нації "пороха"? Були дурними дурнями, допоки на чоколядному парашуті не спустився на землю пророк "Пеця"! Яке після цього настало благоденство в ненці-україні!!! Всі зажили свобідно та заможно, без "кумів", війни та корупції у вищих ешелонах влади. Але "сонценосний" зникає... Як далі жити? Пропадемо без "українського ким-чен-іра" як "йосипові телята".
До до манк Показати IP 15 Травня 2019 17:51
Безвіз погано немає кому служити (воювати) ,церква погано київський патріархат виходить з ПЦУ,а про нічого неробити то про створіння Порошенко-Луценко -військовослужбовці -жінки тільки замість 2.20 атошні пільги,квартири і бойові ордени без бойових подвигів.
Укр Показати IP 15 Травня 2019 18:51
Зато у нас пісні дуже красиві.!
скептик Показати IP 16 Травня 2019 10:25
тепер посилати владу НА треба виключно державною мовою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus