USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Президент вручив орден «Золота Зірка» дружині загиблого волинського Героя

1 Травня 2022 17:58
29 квітня в Білому залі Героїв України Маріїнського палацу Президент України Володимир Зеленський урочисто вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям Збройних сил України, яким надано звання Героя України, та членам родин військових, удостоєних цього звання посмертно.

Серед присутніх була і дружина загиблого героя-танкіста 14-ї окремої механізованої бригади імені Князя Романа майстра-сержанта Олександра Цюпака, яка з рук Президента отримала найвищу державну нагороду, повідомляють у Волинському обласному тер центрі комплектування та соцпідтримки.
Майстер-сержант Олександр Цюпак – кадровий військовослужбовець, який з квітня 2014 року брав участь в Антитерористичній операції на сході України в складі 51-ї окремої механізованої бригади. У подальші роки, вже в складі 14-ї окремої механізованої бригади імені Князя Романа боронив українську землю в ході проведення Операції об’єднаних сил.
Двічі, в 2017-му та 2018-му роках, підрозділ Олександра Цюпака відзначався як кращий танковий взвод у Збройних силах України. Також Олександр зі своїм підрозділом двічі представляв ЗСУ на міжнародних танкових змаганнях «Сильна Європа» (Strong Europe Tank Challenge), які проходили на полігоні Графенвер у Німеччині.
11 березня 2022 року Олександр Цюпак відзначився у бою в населеному пункті Наливайківка Київської області. Танковий екіпаж під його керівництвом знищив кілька одиниць броньованої техніки ворога, а під час активних наступальних дій у напрямку Макарова відбивав атаку противника. Військовослужбовець загинув унаслідок шквального артилерійського обстрілу.

Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі майстру-сержанту Цюпаку Олександру Сергійовичу надано звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно.

Поховали Героя 15 березня 2022 року в селі Залужжя Володимир-Волинського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus