USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Проблема з доїздом: на дачному масиві біля Луцька люди займають чергу на маршрутку

30 Травня 2023 20:01
На одній із зупинок садівничого товариства «Промінь» Луцького району збираються дачники. Люди приходять на зупинку, аби зайняти чергу на автобус № 201. Ця маршрутка здійснює вісім рейсів щодня.

Про це розповів Суспільному голова правління садівничого товариства «Промінь» Степан Черкавський.

Цієї кількості рейсів недостатньо, каже Степан Черкавський, адже інтервал руху цього автобуса становить до двох годин і людям доводиться чекати проміжних маршруток.

«Масив має 2 тисячі ділянок і до півтори сотні людей, які живуть тут постійно, додалися переселенці, молодих сімей багато, які відправляють дітей у дитсадок, школи. Ми лишені якісного забезпечення транспортом», – каже голова.
Що кажуть дачники про доїзд у Промінь

Дачу в садівничому товаристві «Промінь» має пенсіонерка Ольга Кондрашова. В обідню пору 29 травня жінка поралася на городі. Говорить: поспішає на маршрутку, бо якщо запізниться, то не буде чим доїхати додому в Луцьк, та ще й дорого.
«25 гривень для пенсіонера в одну сторону, а коли їде сім’я – це 100 гривень. Ми з чоловіком іноді ідемо на дизель, бо пенсіонерам безплатно. На дизель не зовсім зручно, бо ми живемо в районі 33 мікрорайону у Луцьку, то нам зручно на маршрутці. І знову ж таки, все впирається в оплату», – сказала лучанка.

Раніше до дачного масиву курсувала міська маршрутка № 4, розповіла дачниця Людмила. Каже: зараз людям складно діставатися міста.

«Колись було дуже добре, коли ходила маршрутка 4. А тепер я не знаю. Їдемо попутками, коли таксі беремо, якщо більша сумка, а так 201-шу буду чекати, доїду до Полонки, пересяду і поїду дев’яткою», – сказала жінка.
29 травня в одну із маршруток № 201 не всі люди, які чекали на зупинці, змогли сісти через переповненість.
Зі слів дачниці Зінаїди Романюк, графік автобуса знає, тому виходить на зупинку за 30-40 хвилин, аби зайняти чергу і сісти в автобус.

«Маршрутки ходять рідко, хотілося би, щоб частіше ходили. Люди втомлені, чекають по годині-дві поки маршрутка приїде. Я йду за пів години, 40 хвилин. Буває, що останні не заходять, бо повний автобус», – сказала жінка.
Дачниця Євгенії Ракович зазначила: маршруток для села і масиву недостатньо.

«Маршруток недостатньо. Треба, аби маршрутки ходили по місту і до дач. Я живу на ДПЗ, то раніше маршрутка № 4 ходила. Зараз доводиться двома транспортами добиратися. Зараз той маршрут зняли», – каже пенсіонерка.
На дачний масив курсуватиме додатковий автобус

Люди звернулися в ОДА, де їм погодили додаткову маршрутку № 201А.

Як розповів керівник відділу транспорту адміністрації Назар Романюк, із перевізником укладений договір і він мав би виїхати в рейс із 29 травня.

«З цього понеділка він був би вже зобов’язаний виїжджати. Підніматимемо це питання і впливатимемо на цей процес, щоб він виїхав. Виїдьте одним автобусом, а якщо буде доцільність, добавимо два-три», – сказав посадовець.

«Одна додаткова маршрутка № 201А курсуватиме із залізничного вокзалу в Луцьку до села Промінь і виконуватиме сім рейсів щодня», – розповів приватний перевізник Ігор Остимчук.

З його слів, 29 травня автобус на маршрут не виїхав через те, що триває процедура погодження схеми руху в патрульній поліції. Їздитиме маршрутка найближчими днями.

«Вони погоджують, і ми виїжджаємо. Курсуватиме один автобус, оскільки в договорі нам підписали один. Ми хотіли чотири, а вони нам погодили тільки один. То будуть їздити автобус «Богдан», колишні ЄВРО-2. 22 сидячих місця, а 40 повна пасажиромісткість», – додав перевізник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Нема на то ради ! Показати IP 30 Травня 2023 20:58
Які ж то, в біса, дачі ? Ото поназивали садовий будиночок в садівничому масиві ДАЧА і тішаться, що всі вони власники дач, як члени Спілки письменників чи дійсні члени Академії наук. Різниця суттєва в тому, що на дачах академіки і письменники проживають постійно, пишуть романи і наукові статті, а на таких дачах як у Промені зранку до вечора стоять раком на грядках і тільки в такій позі можуть упізнати сусіда ! Але всім розказують, що вони мають ДАЧУ і гордяться, шо вони дачники !
Оля Показати IP 30 Травня 2023 22:28
Романюк Назар альфонс. Пішов на роботу в ОДА для своєї самореалізації. Хабарник. Бере гроші для Судакова з Погуляйком.
Мандзюк Показати IP 30 Травня 2023 22:53
А для чого робити людям добре. Головне щоб було добре Колесніку Олегу і Мандзюку Руслану. Для чого ми тоді щомісяця носимо Романюку Назару щомісячний платіж
Хз Показати IP 31 Травня 2023 07:23
Не туди носите

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus