USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Продаж алкоголю, військовий облік для біженців, підпал трави: мер Луцька розповів про ситуацію в громаді

17 Березня 2022 19:12
Луцький міський голова Ігор Поліщук у вечірньому зверненні 17 березня розповів про ситуацію в громаді. Серед тез – продовження заборони продажу алкоголю з міркувань безпеки, військовий облік для чоловіків-біженців та підпал сухостою.

Міський голова нагадав, що Волинська ВЦА дозволила продаж вина та пива, але в Луцьку досі діє попереднє розпорядження про повну заборону продажу алкоголю. З його слів, таке рішення викликане міркуваннями безпеки.

«Ми маємо бути максимально зібраними, дбати про безпеку, порядок в громаді. На жаль, у тих областях, де дозволили торгівлю слабоалкогольними напоями, почали продавати й міцніші напої. У результаті в громадах погіршилась ситуація з безпекою. Телебачення сьогодні не показує всі ті події і надзвичайні ситуації, вчинені особами у стані алкогольного сп’яніння.

У нас іде війна, чимало людей зі зброєю, хто з мисливською, хто в теробороні, інших структурах. І це дуже небезпечно. Люди, які можуть випити 2-3 келихи пива, можуть спровокувати на конфлікт тих, хто має зброю. Аналогічно ті, хто має зброю, можуть не розрахувати сили. Ситуація вимагає такого рішення. Розумію, що деяка кількість людей не може вийти на роботу. Але є речі, які сьогодні важливіші: безпека, порядок і дисципліна. Не дай Бог станеться якийсь ексцес, тоді буде не до робочих місць і податків. Економіка міста не зруйнована і вона не тримається лише на пивзаводах і магазинах, які торгують алкоголем», - наголосив він.

Читати ще:У Луцькій міській громаді продаж будь-якого алкоголю досі заборонений, – Ігор Поліщук

Крім того, він пояснив ситуацію з військовим обліком для чоловіків, які переїхали до Луцька під час війни. З його слів, департамент соцполітики щодня насилає повідомлення про чоловіків віком від 18 до 60 років, які евакуювалися з інших регіонівЄ до луцького центру комплектування та соціальної підтримки.

«Працівники департаменту соцполітики під час реєстрації внутрішньо переміщених осіб наголошують чоловікам про виконання військового обов’язку і про те, що вони повинні особисто з’явитися до військкомату та стати на військовий облік. Так вимагає закон. Є законні механізми впливу на цю ситуацію без популістичних заяв. Не може міський голова дати час до певної години, щоб ці люди прийшли до військкомату. Якщо ці особи приїхали, зняли житло і не зареєструвалися - їх поставити на облік нереально. Тому я звертаюся до чоловіків з вимогою виконати свій обов’язок і стати на облік у військкоматі», - зазначив Ігор Поліщук.
Також міський голова наголосив, що в такий час неприпустимо спалювати суху траву, бо це викликає ще більшу тривогу мешканців громади. Адже люди й так налякані і перебувають у постійній напрузі.
Читати ще: Каратимуть як за диверсію: на Волині за добу – майже 20 пожеж, спричинених спалюванням сухостою

Насамкінець Ігор Поліщук звернувся до власників торгових центрів та супермаркетів не виганяти людей на вулицю під час повітряної тривоги та дати їм можливість заховатися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus