USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міноборони розширило перелік професій, який зобов’язує жінок стати на військовий облік

22 Грудня 2021 19:51
Міноборони розширило перелік професій, який зобовʼязує (майже всіх) жінок стати на військовий облік, який з’явиться на сайті військкоматів або міністерства.

Про це заявила заступниця міністра оборони Наталія Воронкова, інформує Громадське радіо.

«Я подзвоню у кілька військкоматів та дізнаюся, чи є у них план дій, бо кожен військкомат самостійно визначає алгоритм, як стати на облік. Думаю, що ми розробимо алгоритм і до кінця наступного тижня він буде на сайті військкоматів», – заявила Воронкова.

За її словами, за можливості на облік можна буде стати в онлайн-режимі. «Подивимося, чи буде це можливо з точки зору безпеки. Я поговорю з військкоматами, щоб ми розробили швидку процедуру, щоб не всі разом прийшли ставати на облік», – сказала вона.

Міноборони суттєво розширило перелік спеціальностей та професій, який передбачає взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних. Документ набув чинності 17 грудня.

Директори підприємств повинні проконтролювати, щоб на військовий облік встали всі жінки, які працюють у компанії, та перевіряти наявність документів у нових працівників. За прийняття на роботу працівника без цього документа грозить штраф від Держпраці та територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Граничний вік перебування в запасі та у військовому резерві – 60 років.

У списку, зокрема, журналісти, фотографи, оператори, бібліотекарі, перекладачі, піарники, наукові співробітники, метеорологи, муляри, теслярі, столяри, акушери та сотні інших.

Повний список – за посиланням.

Чому перелік розширили?

24 квітня 2021 року набрав чинності закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку». У ньому й містилася норма про розширення переліку, щоб «привести нормативну базу у відповідність до закону».

Серед іншого, цей закон вимагав, щоб жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, ставали на військовий облік.

У жовтні (на шостий місяць після ухвалення закону) Міноборони створило перелік таких споріднених спеціальностей та професій, а 17 грудня він набрав чинності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Пора Показати IP 22 Грудня 2021 20:14
З цього дурнуватого театру абсурду пора десь їхати. Ці ідіоти точно війну розпочнуть.
Народна прокуратура до Пора Показати IP 22 Грудня 2021 20:57
Поїдь в Ізраїль
Ігор до Пора Показати IP 22 Грудня 2021 21:26
Без дозволу Путіна не почнуть, ))))))) тут 70% оцих патріотів, націоналістів, активістів, ряжених атошних насправді під російською агентурою ходять, їм не треба фізично воювати, це гібридна війна, вони воюють руками нерозумних патріотів, розвалюючи країну і її економіку з середини
Анонім до Ігор Показати IP 23 Грудня 2021 08:30
но-но... не повідомляйте оперативну обстановку без дозволу керівника)))
Олексій Показати IP 22 Грудня 2021 20:37
Треба давно почати призивати в армію дівчат 20-27 років, бо вони з тим рівноправ'ям вже задовбали
Вася до Олексій Показати IP 22 Грудня 2021 21:18
Спокійно, зараз чи трохи пізніше вони всі вкурять що рівноправ'я - це не одні плюси і плюшки. Що це і рівні обов'язки, і вкалувати та ризикувати теж доведеться по чоловічому. Миттю більшість дружно попроситься "верніть назад як було". Цирк тільки починається, запасаємось поп корном)
Ігор до Олексій Показати IP 22 Грудня 2021 21:22
Яка там армія вони там тільки будуть займатися сексом з старшими по званню, на будівництво їх відправити, мулярами, сантехніками, електриками, зварювальниками, та слюсарами і механіками хай но підуть попробують відчують рівноправья сповна. В Америці доречі жінки не цураються роботи взагалі і працюють і на будівництвах і машиністами екскаваторів і спецтехніки, там є рівність а наші вже обнагліли повністю особливо оці молоді нерозумні дівчата принцеси до 30 років.
будівельник до Ігор Показати IP 23 Грудня 2021 22:56
Вони і на будівництві будуть сексом займатися! Вони цим всюди будуть займатися!
Нострадамус Показати IP 22 Грудня 2021 21:37
Вирiшили "добити" демографiю
я Показати IP 22 Грудня 2021 22:17
суддів, прокурорів, нотаріусів, адвокатів в переліку немає?
Я до я Показати IP 23 Грудня 2021 06:11
суддів і нотарів ніби немає...прокурори і адвокати є
Паморочним Показати IP 22 Грудня 2021 22:26
"Стомитеся" пил ковтати!!! Скоро багато людей помахають вам ручкою "па-па". Вже дурників нема...ахахахаха!!!
Джулія Показати IP 22 Грудня 2021 22:39
Бібліотекарі? Серйозно??
Робертс до Джулія Показати IP 23 Грудня 2021 22:42
А що? Окупанта книгою по голові "бац!" - і готовий! :-)
Швілігогі Показати IP 23 Грудня 2021 12:02
Лікарі,медсестри,вчителі,будівельники і інші професії втікають з України,а от судді,прокурори ,нотаріуси всі сидять бо їм тут медом намазано.
Анонім Показати IP 23 Грудня 2021 14:21
дурдом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus