USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Продюсер «1+1» вручив відзнаку волинянці. ФОТО

21 Лютого 2011 12:43
На всеукраїнському фестивалі аматорського кіно «DVERY», що пройшов у Рівному, отримав відзнаку сценарій волинянки прес-секретаря Ягодинської митниці Світлани Федонюк «В черзі за життям».
Продюсер телеканалу «1+1» та голова журі Володимир Оселедчик зізнався, що був шокований тим, що автором «В черзі за життям» є молода жінка-митник. За його словами, він був на всі 100 відсотків впевнений в «чоловічій руці», «мужеському почеркові» і думав, що теперішню молодь не ваблять складні теми. Про це повідомили у Ягодинській митниці.
У сценарії розповідається про будні чоловіків, які повернулись з війни в Афганістані.
Журі оцінювало роботи конкурсантів під кодами, тому не відомо було, хто автор.
«Ідея сценарію прийшла до мене сама, просто «в руки» через вікно, – каже Світлана Федонюк. – Адже герої першої частини фільму – «Шалена куля», мешкають в сусідніх будинках. Я майже щодня бачу цих чоловіків, моїх друзів, у їхніх вікнах через своє... Тема сценарію – зовсім не війна в Афганістані, а її відлуння, її фантом – самотність, депресивна фантазійність… Як не дивно, але мої герої втікають вже не від куль, а від реалій мирного сьогодення, до яких вони, можливо, так і не змогли повернутись».
Автор фільму каже, що усі її герої – реальні.
«Один – мій друг, колега по митній службі і сусід Микола Мохончук, інший – мій друг і сусід композитор Сергій Шишкін, який написав кілька пісень про свого найкращого друга Миколу Махончука. Ще один – мій друг, скульптор і невиправний романтик Василь Рижук», – розповіла Федонюк.
Загалом до участі в конкурсі допустили 38 сценаріїв з 50. З них і обирали кращі. Обсяг найбільшого – 299 сторінок, а найменший сценарій помістився на двох аркушах. Найбільша кількість робіт, які надіслав один автор, – 8.
Окрім рівнян та жителів області, сценарії надсилали мешканці Володимира-Волинського, Києва та Маріуполя.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Знавець Показати IP 21 Лютого 2011 15:26
Не знаю про інших, але Василь Рижук не був в Афганістані.
Олег до Знавець Показати IP 18 Липня 2013 14:06
підкажіть будь ласка, де знайти Василя Рижука в Луцьку. Якийсь телефон.. Олег Климчук, ВІКНА-НОВИНИ, СТБ
miassol до Олег Показати IP 18 Липня 2013 15:10
050-438-31-62
makar Показати IP 22 Лютого 2011 05:46
ВІТАЮ!!!ВІТАЮ!!!ВІТАЮ!!!Світлана,так тримати!
Петро, Луцьк Показати IP 22 Лютого 2011 09:05
Свєта, ти розумна і красива! "Оскар" за тобою! Ти втреш носа ВТ, яке налаштовується знімати серіали. Вітаю! Тримайся!
А.А. Показати IP 22 Лютого 2011 09:52
Щиро раді за тебе Світлано. Ти не перестаєш дивувати - де стільки того творчого запалу береться. Вітаємо. Нових тобі творчих перемог.Де б фільм побачити
КІНОТЕЗКА Показати IP 26 Лютого 2011 21:05
Свєтульчик,ВІТАЮ, так тримати!!!))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus