USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Проект електрифікації вузької колії на Волині розроблятиме іноземна компанія

25 Травня 2021 23:03
Проектанти вже почали підготовчі роботи до розробки проекту електрифікації ділянки вузької залізничної колії за напрямком «Ковель-Ягодин-держкордон».

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань транспорту та зв’язку.

Зокрема, начальник «Рівненської дирекції залізничних перевезень» регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Олександр Левицький повідомив, що сьогодні говорити про електрифікацію цієї ділянки ще рано.

«Наскільки мені відомо, тендер з проектування електрифікації та реконструкції вузької колії 1435 мм до Ковеля виграли італійці. Проектанти були минулого тижня, вже набирали дані щодо електрифікації вузької колії з Ягодина до Ковеля. Там треба 10 тисяч дерев’яних шпал замінити, особливо зі станції Мацеїв до Ковеля», - зазначив він.

Депутат Віктор Козак відзначив: якщо цей проект вдасться реалізувати, то згодом можна буде говорити про запуск міжнародного рейсу «Інтерсіті» до Польщі.

Читати ще: «Інтерсіті» до Варшави і розширення Ягодина: які перспективи транспортної інфраструктури Волині

Зі слів Олександра Левицького, в такому разі необхідно, аби на українських коліях був не змінний, а постійний струм, як у Польщі. Для цього треба зводити нову підстанцію, наприклад, у Ковелі. Наразі така підстанція будується у Володимирі-Волинському і коштує вона 80 мільйонів гривень.

До слова, проект «Реконструкція залізничної лінії 1435 мм Ковель-Ягодин-держкордон з подальшою електрифікацією» описаний у Інвестиційному атласі, що опублікований на Урядовому порталі. Його пропонували для розгляду інвесторам. В атласі вартість цього проекту вказана близько 54, 2 мільйона доларів.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 26 Травня 2021 05:28
своїх фахівців в Україні немає??треба за кордон гроші дати??
Анонім Показати IP 26 Травня 2021 07:30
​​СРОЧНО спешим сообщить, что выплата гонорара самому важному члену наблюдательного совета украинской железной дороги в этом месяце состоялась без задержки   23 мая 2021 года Сергей Лещенко сообщил о получении очередных 332 063 гривен   Таким образом, с начала года Лещенко получил более полутора миллиона гривен чистой зарплаты   Поздравляем!
Анонім Показати IP 26 Травня 2021 09:07
іноземна компанія, що має українського власника)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus