USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині можна буде пустити електричку до Ізова

25 Травня 2021 20:01
Після проведення електрифікації колій до станції Ізов є реальна можливість пустити за цим маршрутом електричку і забезпечити залізничним сполученням низку населених пунктів.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань транспорту та зв’язку.

Зокрема, депутат Віктор Козак поцікавився у представників «Укрзалізниці» щодо електрифікації колій до Ягодина.

Начальник «Рівненської дирекції залізничних перевезень» регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Олександр Левицький повідомив, що більш близький до реалізації проект електрифікацій залізничних колій до станції Ізов.

«Електрифікація Ковель-Ягодин далеко, а Ізов вже близько. Три тижні тому приїжджала київська комісія, ми дивилися виконання робіт. Вже опори стоять до Ізова», - повідомив він.

Якщо цей проект вдасться реалізувати, то з’явиться технічна можливість пустити за цим напрямком і електричку.

«Тут варіант запуску електрички до Ізова проглядається. Це буде маршрут, який охопить Люблинець, Турійськ, Овадне, Володимир-Волинський, Устилуг та Ізов, куди навіть щоб доїхати автомобілем, треба добряче коло зробити», - додав Олександр Левицький.

Читати ще: «Інтерсіті» до Варшави і розширення Ягодина: які перспективи транспортної інфраструктури Волині

Нагадаємо, цього року «Укрзалізниця» оголосила про початок робіт з електрифікації 94-кілометрового напрямку «Ковель – Ізов– держкордон». Загальна кошторисна вартість проекту електрифікації, відповідно до ТЕО, становить понад 1,4 млрд грн. Його планують реалізувати за кошти УЗ в кілька етапів за наступними чергами:

- реконструкція споруд залізниці з електрифікацією дільниці «Ковель – Ізов – держкордон»; побудова мікропроцесорних систем централізації станцій «Ізов» і «Володимир-Волинський»;

- реконструкція будівлі пакгаузу під черговий пункт контактної мережі та будівництво стаціонарної тягової підстанції на станції «Володимир-Волинський».

Також «Укрзалізниця» повідомила про початок будівництва стаціонарної тягової підстанції в Ковелі. Вона замінить пересувну та буде важливим елементом у роботі модернізованої дільниці.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Г Показати IP 26 Травня 2021 06:51
Ше корова неотелилася, вже вони шкуру телята ділять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus