USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Проект «Стіна»: хто отримує мільйони за облаштування кордону

14 Листопада 2017 15:20
На проект «Стіна» на українсько-російському кордоні вже витрачено 680 млн грн, а підрядника для реалізації проекту Держприкордонслужба обрала без конкурсу. Про це йдеться у сюжеті "Наші гроші" проекту Bihus.info, передає Уніан.

Читайте також: ХАБАРІ, ПРИПИСКИ І КЕШ: ЯК ПРОЕКТ «СТІНА» ПОТОНУВ У КРИМІНАЛІ

"Генеральних підрядників із будівництва "Стіни" ДПСУ обрала без конкурсних процедур у закритому режимі. У службі не змогли пояснити причини обрання нинішніх підрядників. Основним критерієм при відборі генпідрядників проекту була наявність дозволів по будівництву військових об`єктів", - йдеться у розслідуванні.

При цьому, як повідомляють журналісти, за версією ДПСУ, такий допуск має надаватися СБУ. При цьому в СБУ повідомляють, що дозволи фірмам, які працюють над проектом "Стіна" не передбачені.

Зазначається, що над інженерно-технічним облаштуванням кордонів працює 13 генпідрядників. Серед них 2 державних автодори, та 11 - приватних компаній.



Також вказується, що найбільші генпідряди отримали харківські компанії. Зокрема "Скорпіон-РП", "Констракшн груп інтернешенал", "Будцентр Вітязь". Фірма “Скорпіон-РП” отримала замовлення майже у 50 млн грн, “Констракшн груп інтернешенал” отримала замовлення від прикордонників замовлення на 58 млн грн. А компанія“Витязь” - один з найбільших генпідрядників Стіни. За будівництво кордону компанія отримала 65 мільйонів гривен.

Окрім фінансування безпосередньо облаштування кордону, 59,5 млн грн проекту витратили на купівлю бойових бронемашин “Тритон” у заводу “Кузня на Рибальському” Петра Порошенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ідіоти Показати IP 14 Листопада 2017 22:44
Дітки від раку помирають, а ті придурки що роблять!!! Дайте хоч 100 млн грн на операці!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus