USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Проект «Стіна»: чиновникам Волинської ОДА оголосять підозру через розкрадання коштів

17 Листопада 2017 15:10
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що сьогодні у справі про розкрадання коштів при будівництві "Стіни" на Донбасі вручають підозру чиновникам Волинської ОДА, а також одній службовій особі з Міноборони. Про це заявив Луценко на брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна".

"Буквально зараз в ці хвилини відбувається оголошення підозри керівникам Волинської ОДА, а саме керівнику управління капітального будівництва та інших відповідних підрозділів. Також у Києві оголошується підозра одному з чиновників Міноборони. Якщо говорити простою мовою, то замість великих бетонних циліндрів, які повинні були б захищати наших солдатів ... були побудовані металеві бочки, придбані з пункту металобрухту, заповнені піщаною сумішшю", - сказав він.

За словами Луценка, експертна група щотижня перевіряє ділянку однієї з областей.

"Ми не будемо зупинятися, кожен другий тиждень, очевидно, будуть новини з цього фронту", - додав він.

Раніше Військова прокуратура сил АТО вручила підозру колишньому стажисту на посаду заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації (ОДА) Олексію Литвину по цій справі.

Проект «Стіна» на кордоні з Росією в 2014 році запропонував прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. У червні того ж року Кабмін схвалив проект, вартість якого склала близько 150 мільйонів доларів. За три роки будівництва інженерно-фортифікаційних споруд вдалося звести лише 400 км. При цьому, на будівництво було витрачено понад 622,5 млн гривень.

Волинь долучилась до фінансування «Стіни» від російського агресора-окупанта. Про участь Волині в фінансуванні фортець на сході України розповідав заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук. Зокрема, Для цього у 2015 році з обласного бюджету виділили 8 мільйонів гривень.

Як встановила Генпрокуратура, протягом 2016-2017 років під час виконання робіт з інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення АТО і АР Крим в рамках проекту "Стіна" була здійснена розтрата і привласнення бюджетних коштів в сумі понад 100 мільйонів гривень.

Фірми-прокладки отримали значну частину грошей з 680 млн грн, розподілених з держбюджету на проект з інженерного облаштування кордону «Стіна»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
АНАТОЛЬ_ Показати IP 17 Листопада 2017 15:17
Скілько вкрали хлопці? Цікаво взнати.
Мудрий до АНАТОЛЬ_ Показати IP 17 Листопада 2017 16:48
Не завидуйте.
Ігор Показати IP 17 Листопада 2017 16:58
Ви почитайте, що пише "перший заступник"))))))) носата Свєтка.... Свій довгий ніс і там.....Жах!!!
59 Показати IP 17 Листопада 2017 17:07
Батьківщина повинна знати своїх хероїв,список у студію,будь ласка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus