USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Професійні футболісти та аматори: у Луцьку на мініфутбольному турнірі збирали гроші для військових. Фото

9 Квітня 2022 19:57
Чимало професійних футболістів та просто любителів футболу зібралися на благодійному мініфутбольному турнірі «Кубок звитяги», аби допомогти Збройним силам України. Кожна з 32 команд робила грошовий внесок (сума не регульована). Зібрані кошти – 75 тисяч гривень – будуть передані на потреби військових.

Асоціація дворового футболу вирішила не залишатись осторонь війни та організувала благодійний турнір. Матчі проводили у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, адже в разі повітряної тривоги команди могли сховатися у великому бомбосховищі. Організатори кажуть, що на участь у турнір подали заявки 45 команд, однак вони вимушені були відібрати лише 32 – все впиралося у часові рамки проведення.
Сітка турніру одразу передбачала матчі на виліт, тож кожна з ігор могла бути останньою для команди, яка програє. Відзначимо, що у командах було багато професійних футболістів, зокрема гравці «Волині», футболіст «Колоса» Павло Оріховський, гравець «Металіста» Юрій Романюк, колишній футболіст «Карпат», «Дніпра» та збірної України Артем Федецький, також за одну з команд грав головний тренер «Волині» Альберт Шахов. А чи не найголовнішим фаворитом турніру був луцький футзальний клуб «Любарт». Попри таку концентрацію професійних футболістів та футзалістів, аматори віддавалися на повну та намагалися довести, що вони нічим не гірші за своїх суперників-професіоналів.
У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини футболіст ковалівського «Колоса» Павло Оріховський розповів, що приїхав до Луцька на запрошення кума Юрія Романюка.

«Сьогодні зібралося дуже багато команд. У Луцьку спокійно, тому такий турнір дозволяє підтримати армію, яка нас захищає. Військовим дуже важко, тому вони повинні знати, що в кожному куточку України їх підтримують та допомагають їм, аби наблизити перемогу», – сказав Павло Оріховський.

Водночас він зазначив, що буде неправильним, якщо команди УПЛ виїдуть за кордон, аби дограти чемпіонтат.

«Ми нічим не відрізняємося від хлопців, які залишаються тут, записуються в тероборону та ідуть воювати. Потрібно залишатися тут та допомагати, чим можна», – наголосив футболіст.
Натомість Артем Федецький зазначив, що всі українці об’єдналися та допомагають, хто чим може, зокрема організацією таких футбольних турнірів, на яких збирають кошти для ЗСУ.

«Хтось волонтерить, хтось працює в медіа, розповідаючи про ситуацію в країні. А такі турніри – це віддушина, адже футбол об’єднує людей. Сьогодні зібралося дуже багато команд. Люди отримують позитивні емоції та трішки відволікаються від подій, які відбуваються в Україні, водночас допомагаючи армії», – вважає лучанин.
У матчі за третє місце зійшлися невдахи півфіналів – команди «Стир» та ЛСТМ. У напруженій боротьбі сильнішими виявилися останні – 2:3.

Натомість у фіналі очікувано зійшлися луцька професійна футзальна команда «Любарт» та команда «6-й прикордонний загін». Долю золотих медалей вирішив єдиний гол, тож переможцем «Кубка звитяги» став «Любарт» – 1:0.
Проте найголовніше у цьому турнірі звичайно ж те, що на потреби українських військових вдалося зібрати 75 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus