USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Програма медгарантій в Україні: безоплатну допомогу при інсульті надають 227 лікарень

20 Квітня 2024 07:41
В Україні безоплатну допомогу при гострому мозковому інсульті можна отримати в 227 медичних закладах, які мають договір з Національною службою здоров’я.

Про це йдеться у пресрелізі НСЗУ, передає Укрінформ.

Голова НСЗУ Наталія Гусак поінформувала, що від початку року 30 707 українців та українок, у яких діагностували інсульт, отримали допомогу в межах Програми медичних гарантій.

Вона зазначила, що пацієнту з підозрою на інсульт не потрібне направлення лікаря, аби отримати медичну допомогу безоплатно, адже це невідкладний стан, і людину в потрібний медичний заклад доставить екстрена допомога.

Читати ще: Заново вчать ходити і говорити: як у Луцьку допомагають пацієнтам після інсультів

Голова НСЗУ додала, що медична допомога також безоплатна при безпосередньому зверненні пацієнта з підозрою на гострий інсульт та переведенні з іншої лікарні.

За надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті із застосуванням ендоваскулярних втручань лікарні отримують 131 472 грн; за надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті із застосуванням тромболітичної терапії – 62 565 грн; за надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті без застосування ендоваскулярних втручань або тромболітичної терапії – 15 643 грн.

У межах пакета «Медична допомога при гострому мозковому інсульті» пацієнту забезпечується первинний огляд, оцінка тяжкості інсульту, інструментальні дослідження (СКТ, МРТ, ЕКГ, УЗД, зокрема, невідкладна нейровізуалізація тощо), лабораторні дослідження (клінічний аналіз та біохімічний аналіз крові, коагуляційний гомеостаз тощо).

Пацієнту також повинні забезпечити лікарське спостереження та медсестринський догляд, консультації інших лікарів, лікування інсульту, зокрема, системну тромболітичну терапію (при ішемічному інсульті), своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування.

Читати ще: У Луцьку облаштували відділення реабілітації для пацієнтів після перенесених інсультів та травм

У межах пакета забезпечуються і ліки з Нацпереліку основних лікарських засобів, необхідні медвироби та витратні матеріали та реабілітаційна допомога в гострому реабілітаційному періоді, харчування в умовах стаціонару.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вікторія Показати IP 23 Квітня 2024 11:05
Відновлення після інсульту якісними рослинними комплексами, замовляй тут https://dnsp.com.ua/g22689304-reabilitatsiya-sosudov-otzyv

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus