USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прокуратура розкрила мотиви нападу озброєного ветерана АТО на Кабмін

4 Серпня 2021 13:46
Колишній учасник бойових дій на Донбасі, який погрожував підірвати гранату в будівлі Кабінету міністрів, був невдоволений роботою держустанови та неналежним фінансовим забезпеченням колишніх військовослужбовців.

Про це повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у Фейсбуці.

За її словами, чоловіка, який захопив будівлю Кабміну, доставили до Печерського управління поліції, де з ним працюють слідчий та процесуальний керівник.

«З якою метою він прийшов до адмінбудівлі та чого хотів добитися, з’ясовується. В загальних рисах: невдоволення роботою держустанови та неналежне фінансове забезпечення колишніх військовослужбовців» – додала Максимець.

4 серпня близько 10:00 до будівлі Кабміну зайшов чоловік, який погрожував підірвати бойову гранату. Також він захопив у заручники декілька осіб. Згодом правоохоронці затримали його.

Як повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко, затриманий був учасником антитерористичної операції, а на злочин пішов через «життєві події».

У пресслужбі Київської міської прокуратури уточнили, що затриманому 43 роки. Стосовно нього розпочато кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Дідо Показати IP 4 Серпня 2021 14:15
Херой.
Дзвоніть на 102 Показати IP 4 Серпня 2021 14:19
Ні до якої відповідальності, навіть до адміністративної, вже не кажу про кримінальну відповідальність ви не притягнете цього атошника, бо всі судді бояться хуліганів-терористів, таких краще не притягувати до кримінальної відповідальності. Говорити по телевірозу на якихось дебатах між владою та опозицією, що у нас демократична держава, що ми прагнемо до НАТО та у ЄС, що у нас всі громадяни рівні перед законом, то вони можуть. Ось якогось дядька, який винесе з елеватора 25 кг. борошна або осипки ви зразу закриєте на 5 років.
Народна прокуратура Показати IP 4 Серпня 2021 15:17
До Дзвоніть на 102. Можете навести приклад закритого за крадіжку осипки дядька чи просто так ляпаєте нісенітницю?
Лінивець до Народна прокуратура Показати IP 4 Серпня 2021 19:55
У реєстрі судових рішень все є. Можете погуляти там і особисто переконатись. За пляшку пива легко посадять, якщо є условка за мішок осипки.
Я Показати IP 4 Серпня 2021 21:01
клоун з гранатою - цирк для дурнів...
Гена Показати IP 5 Серпня 2021 08:06
Большая половина страны на его стороне,это же надо так не видеть и неннавидеть свой народ,чтобы его так довести!Я бы на месте нашего циркового правительства задумался!Дрессированные звери тоже теряют терпение!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus